Kolding Netavis

Svensk sangfugl på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den svenske sangfugl Josefine Cronholm giver koncert på Godset.

Jazz6000 har fået opfyldt et ønske, der har stået på foreningens ønskeliste i flere år. Den svenske sangfugl Josefine Cronholm spiller sammen med sit stjernebesatte orkester endelig på Godset i Kolding.

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er Sveriges bedste bud på en ny Monica Zetterlund.

Josefine Cronholm har gennem årene spillet og indspillet med gud og hver mand både herhjemme og i udlandet. Hun har udgivet flere plader i eget navn, men er især kendt som en del af gruppen String Swing. Hun har netop udgivet sin fjerde soloudgivelse med titlen EMBER, der er en ørebedøvende hyldest til alt det, der får livet til at gløde. Sammen med sin kvintet udforsker sangene på albummet lyset og mørket i både lyd, toner og ord. Det er en blanding af levende og lys og let folk og mørk og følsom kammermusik.

Albummet har allerede høstet en lang række overvældende anmeldelser i både Danmark og udlandet. Det samme var tilfældet, da hun udgav sit forrige album SONGS OF THE FALLING FEATHER. Det skyldes især hendes krystalklare stemme og lysende inderlighed, der har gjort hende kendt her og der og allevegne. Hendes stemme er fin som silkepapir, men hun synger med så meget tyngde, at hendes sange og smukke kompositioner fylder rummet med en lethed og giver gåsehud i øregangene.

På Godset er Josefine Cronholm i selskab med fire jazzmusikere, der alle overbeviser med deres tekniske færdigheder på hver sit instrument: den indfølende og rytmiske Lisbeth Diers på perkussion og trommer, det japanske tangentgeni Makiko Hirabayashi på klaver, den mesterlige blæser Torben Snekkestad på både saxofon, klarinet og trompet og endelig den fremragende Thommy Andersson på bas.

Koncerten finder sted på Godset torsdag den 24. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel