Mungo Park skifter navn

Torsdag 10. Oktober 2019 18:40 588
Mungo Park vil stå på egne ben og skifter derfor også navn. Foto: Mungo Park (Arkivfoto) Mungo Park vil stå på egne ben og skifter derfor også navn. Foto: Mungo Park (Arkivfoto)

Mungo Park Kolding fortsætter fremover i eget navn, og bliver således et lokalt egnsteater uden formelt fællesskab med Mungo Park i Allerød.

I 2008 etablerede Mungo Parks daværende direktør Martin Lyngbo i samarbejde med Kolding Kommune et nyt søsterteater i Kolding, som fik navnet Mungo Park Kolding. Det gjorde Lyngbo med ønske om at udbrede teatret i Allerøds formål om at løfte kvaliteten af det offentlige rum via teaterforestillinger af høj kvalitet. Det er med det afsæt, at Mungo Park Kolding nu skal stå på egne ben.

Mungo Park Kolding er i dag et veletableret lokalt teater og har år efter år øget sine aktiviteter med en række markante dagsordensættende forestillinger.

Ønsker en mere selvstændig identitet

Nu ønsker Mungo Park Kolding at fokusere på at videreudvikle den lokale forankring og har derfor valgt at stå på egne ben. Beslutningen er taget i fællesskab mellem Mungo Park, Mungo Park Kolding og Kolding Kommune. Teatrets nye navn vil blive annonceret inden for nærmeste fremtid.

- Efter elleve år har vi forståelse for, at teatret i Kolding ønsker en mere selvstændig identitet. Vi er stolte over at have startet og løbet teatret i Kolding i gang, og der har været mange succesfulde forestillinger på programmet gennem årene. Vi ønsker teatret i Kolding al held og lykke fremover, fortæller Mungo Parks bestyrelsesformand Mogens Hugo, i en pressemeddelelse.

Klar til en ny rejse

I Kolding er man også glade for det samarbejde, der har været, og teateret glæder sig til at skulle stå på egne ben:

- Vi har været rigtig glade for at have det stærke Mungo Park-brand og teatrets forretningsmodel med fra begyndelsen og det har helt klart betydet meget for vores succes. Vi er klar til en ny rejse og er klar til at udforske, hvordan vi kan være med til at løfte og understøtte kommunens visioner og det lokale kulturliv med scenekunst i særklasse, siger Merete Due Paarup, formand for Mungo Park Koldings bestyrelse.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Mungo Park i Allerød og takker for den store støtte gennem tiden, siger hun.

Mungo Park Kolding blev med teatrets første direktør, Moqi Simon Trolin, i spidsen etableret med et skuespillerensemble, repertoiredrift og en årskortordning, efter model fra teatret i Allerød. Senere har Lasse Handberg i en årrække haft succes som teatrets direktør. Siden 2017 er det Sophie Lauring, der har stået i spidsen for teatret i Kolding, hvor hovedfokus har ligget på at udvikle teatret som egnsteater med rødderne solidt funderet i regionen omkring Kolding.

Tags