Mobil uddeling af kulturpriser

Onsdag 30. September 2020 16:43 189
KulturKolding Prisen gik til Kulturforum Würth. På Billederne ses (t.v.) formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær, udstillingsleder Vivi Haacke og adm.direktør for Würth Danmark, Donny Moekerk og næstformand i Kulturudvalget, Michael Krogh. Pressefoto. KulturKolding Prisen gik til Kulturforum Würth. På Billederne ses (t.v.) formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær, udstillingsleder Vivi Haacke og adm.direktør for Würth Danmark, Donny Moekerk og næstformand i Kulturudvalget, Michael Krogh. Pressefoto.

I stedet for en fest, blev priserne uddelt på en roadtrip.

De skulle egentlig have været overrakt ved en fest – Kolding Kommunes Kulturpriser 2020. Men festen blev udskudt og senere helt aflyst pga. Corona, og så må man jo tænke i nye baner. Derfor tog formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Jesper Elkjær, og næstformand Michael Krogh onsdag på roadtrip sammen for at overrække de velfortjente priser.

- Priserne og nomineringerne anerkender, fejrer og hylder de, som har ydet en særlig indsats for kulturlivet i Kolding Kommune i det forgange år såvel som over en årrække. Det er vores tak for det store arbejde, som de lægger i at skabe et værdifuldt kulturliv til glæde for os alle, siger kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R) i en pressemeddelelse.

- Kulturlivet i Kolding Kommune blomstrer, og det gør det takket være de mange engagerede kulturaktører. Det er deres arbejde og iderigdom, som er med til at skabe den høje kvalitet og de spændende samarbejder på kryds og tværs, tilføjer han.

Vinderne af Kolding Kommunes Kulturpriser blev:

Udstillingen ”Demokrati og grænser før og nu - rundt om STEMMEBOKSEN” – Årets Kulturelle Aftryk

Tommy Skouboe – Årets Ildsjæl

Kulturforum Würth – KulturKolding Prisen

Det Gyldne Liv Festival - Årets Kulturelle Highfive

Årets Kulturelle Highfive

Prisen Årets Kulturelle Highfive, som hylder kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab, gik i år til Det Gyldne Liv Festival, som er en tværkunstnerisk festival drevet af unge for unge.

Festivalen præsenterer musik fra det danske vækstlag og har et fokus på at udvide festivaloplevelsen med specialdesignede visuals til alle koncerter. Det Gyldne Liv Festival arbejder med borgerinddragelse og et åbent projektfællesskab, hvor de unge får erfaringer med projektledelse og afvikling af arrangementer. Festivalen bidrager derfor ikke kun til en sprudlende koldingensisk kulturscene, men også til kulturentreprenørskab, fællesskaber og det gode ungdomsliv.

De øvrige nominerede er:

Repair Café Kolding
Cargo Tracks

Årets Kulturelle Aftryk gik til Udstillingen ’Demokrati og grænser før og nu’. På billedet ses fra venstre formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær, Ruth Rosenberg fra Kolding Kunstforening, næstformand i Kulturudvalget, Michael Krogh, Lene Wul fra Stadsarkivet og Kim Vedebech fra Kolding Fotoklub. Pressefoto.

Årets Kulturelle Aftryk

Prisen Årets Kulturelle Aftryk hylder den mangfoldige kultur og anerkender projekter, der henvender sig til den brede målgruppe, og som har sat et særligt kulturelt aftryk i det forgange år.

I år gik prisen til til udstillingen ”Demokrati og grænser før og nu - rundt om STEMMEBOKSEN”, som er et utraditionelt samarbejde mellem Kolding Stadsarkiv, Kolding Fotoklub, Kolding Kunstforening og installationsprojektet STEMMEBOKSEN.

Gennem lyd og billeder formidler udstillingen historier om helt almindelige mennesker i Kolding og Haderslev i perioden 1864-1920 og gør Genforeningen aktuel i både et historisk og nutidigt perspektiv.

De øvrige nominerede er:

Blue Bridge
Jazzhouse på Tobbers

Tommy Skouboe modtog publikumsprisen Årets Ildsjæl. Pressefoto.

Årets Ildsjæl

Det blev Tommy Skouboe, som på baggrund af publikums stemmer modtager publikumsprisen Årets Ildsjæl.

Tommy Skouboe har i flere år været en af de førende drivkræfter i den kulturelle undergrund i Kolding. Helt tilbage fra før Råværket blev etableret, stod han for arrangementer på Godset. Råværket havde ikke været det samme uden Tommys indsats. I sin fritid arbejder han stadig hårdt på at gøre Råværket vildere, og han står altid til rådighed, når ungdomsfestivaler eller up-coming bands mangler hjælp.

Prisen er en hyldest til det lokale kulturelle engagement og tildeles en kulturel aktør – en ildsjæl – som har ydet en betydelig, flerårig og frivillig indsats for kulturen i Kolding Kommune.

De øvrige nominerede er:

Sonja Jensens fra”Kreativ lørdag på Lunderskov Bibliotek”
Billedkunstneren Erik Valter

KulturKolding Prisen gik til Kulturforum Würth. På Billederne ses (t.v.) formand for Kulturudvalget Jesper Elkjær, udstillingsleder Vivi Haacke og adm.direktør for Würth Danmark, Donny Moekerk og næstformand i Kulturudvalget, Michael Krogh. Pressefoto.

KulturKolding-prisen

KulturKolding Prisen gik i år til Kulturforum Würth. Prisen fejrer det ekstraordinære og gives til institution, et initiativ, en virksomhed eller en person, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i det forgangne år.

På Kulturforum Würth kan man opleve skiftende udstillinger med danske og internationale kunstnere fra Europas største, private kunstsamling ’Sammlung Würth’, og det er et unikt eksempel på en privat virksomhed, der engagerer sig i at skabe kulturel værdi til glæde for alle. Udstillingerne på Kulturforum Würth har altid et højt kunstnerisk niveau, og der er gratis adgang for alle. De senere år har man blandt andet kunne opleve udstillingerne ’Robert Jacobsen & Friends’ og ’Karsten Fuge - Masters and Pieces’

De øvrige nominerede er:

Tobbers Madbar
Bjert Gamle Brugs

Hvem nominerer og kårer vinderne?

De nominerede til årets fire kulturpriser er valgt ud forslag, som borgerne sendte til Kolding Kommune i foråret 2020. Ud fra borgernes forslag har Kulturudvalget så udpeget de nominerede og i sidste ende vinderne. Den eneste undtagelse er prisen Årets Ildsjæl. Her er det nemlig udelukkende borgerne, som har udpeget vinderen. Det er sket via en sms-afstemning i perioden fra 8. til 23. september.

Tags