Kolding Netavis

Mindfulness på fabrikken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fabriksarbejderne på Isover-fabrikken i Vamdrup droppede tirsdag hjelm og sikkerhedssko. I stedet satte de fokus på deres krop, trivsel og sundhed.

Producenten af isolering, Isover i Vamdrup, sætter hvert andet år fokus på miljø, sundhed og sikkerhed. 179.000 medarbejdere i koncernen over hele verden deltog tirsdag i arrangementet, skriver Isover i en pressemeddelelse.

I Vamdrup deltog omkring 200 medarbejdere, hvor de hev arbejdsdagen ud af kalenderen. I stedet satte de fokus på kroppen, sindet og sikkerheden på arbejdspladsen. Fokus på bæredygtighed og på bæredygtig produktion er et must for koncernen, hvilket kommer til udtryk fx i arbejdet med at mindske energiforbruget og genbruge affald.

Men bæredygtighed har flere ben at gå på og handler i høj grad også om mennesker og den enkelte medarbejders trivsel, sundhed og sikkerhed – fordi mennesket bag maskinerne udgør et bærende element i enhver bæredygtig produktion. Og hvis kroppen og sindet er i balance, vil det også have positiv effekt for koncentration og opmærksomheden på blandt andet sikkerhed.

Workshops, oplæg og træning

På den såkaldte EHS Day (Environment, Health and Safety) samles medarbejdere på Isover i workshops, oplæg og træning på området – medarbejderne bruger blandt andet dagen på mindfulness, trivsel, ergonomi på arbejdspladsen og i bilen og antiinflammatorisk kost, som også serveres i kantinen den dag.

Dette grundlæggende fokus, der får særlig opmærksomhed på EHS dagen, kommer i det daglige til udtryk i lokale indsatser, som gennem årene har ført til, at antallet af hændelser og mindre ulykker i Norden og Baltikum er faldet med omkring 80 procent over de seneste 10 år. Blandt andet kunne Isover-fabrikken i Vamdrup tidligere i år fejre 3.000 dage uden en eneste ulykke uden fravær. Det skrev Isover tidligere i år i en pressemeddelelse.

Isover bruger op til 80 procent genbrugsglas til at producere deres isoleringsprodukter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *