Kolding Netavis

Midt i en covid-tid

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
OK Kolding opstartsmøde med Christian Schmidt-Rasmussen og Karen Grøn. Foto: Trapholt.

Hvad plejede jeg at gøre – og hvad gør jeg nu? Dette enkle spørgsmål er omdrejningspunktet i Trapholts projekt ”Midt i en covid-tid”.

Med covid-19 er vores verden og hverdag forandret. For mange seniorborgere er det en ny tilstand med konstant opmærksomhed på egen og andres adfærd. Hvordan kan denne nye tid komme til udtryk i billedkunsten?

Trapholt har inviteret de fem billedkunstnerne Emily Gernild, Christian Schmidt-Rasmussen, Fie Norsker, Maria Torp og Mie Olise Kjærgaard og fem seniorklubber i Kolding, Odense, Frederiksberg og Høje Tåstrup til at indgå i et fællesskab om at sætte ord og form på covid-tidens konsekvenser.

De fem kunstnere er blevet koblet til hver deres en seniorklub og disse skal i projektperioden etablere en dialog, hvor seniorerne deler deres erfaringer med at leve i en covid-19 tid. Møderne vil være i både fysisk og digital form tilpasset myndighedernes retningslinjer.

På projektets Facebook side deler kunstnerne deres proces med at udforme kunstværket. Hertil efterlyses yderligere input. For hvad har ændret sig? På Facebook siden inviteres alle seniorer til at deltage og dele deres tanker om hvordan covid-19 har påvirket deres liv og dagligdag. Ved at udfylde sætningen ”Jeg plejede at: / Nu:” og dele det i Facebook gruppen ’Midt i en covid-tid’. Bidragene vil indgå i kunstnernes processer samt formidles i udstillingen, og tilsammen danne et billede af hvordan livet for seniorer er/har været midt i en covid-tid. Værkerne vil blive udstillet på Trapholt i slutningen af december.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Slots- og Kulturstyrelsens Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *