Mere lys og mere fællesskab

Torsdag 22. November 2018 04:25 752
Foto: Carsten Bundgaard. Foto: Carsten Bundgaard.

Mere lys og mere fællesskab i Nicolai Kultur i Kolding.

Den verdensberømte lysdesigner Jesper Kongshaug står bag en ny lysinstallation i Nicolai Gården.

Hos Nicolai Kultur mødes årets mørkeste tid med mere lys, når en ny lysinstallation åbnes i forbindelse med Kolding Light Festival torsdag d. 6. december kl. 17.00.

Bag installationen står den internationalt kendte lysdesigner Jesper Kongshaug, der blandt andet har lavet lysinstallationen ”Northern Lights” ved John F. Kennedy Center i Washington D.C., lyssætningen ved museet Ragnarock i Roskilde samt en tematisk lysinstallation i Grønnegade i Odense. Derudover er han også adjungeret professor ved Designskolen Kolding.

Den nye installation i Nicolai Gården har flere funktioner end blot at oplyse gården i mørket. Den er nemlig interaktiv, så brugerne via SMS-koder kan ændre den stemning projektørerne giver i gården. På den måde kan lysinstallationen også skabe fællesskaber alt ud fra hvilke stemninger, brugerne mener, den skal have, for at passe til dét, de laver.

Selve installationen kommer til at bestå af tre bevægelige projektører, der kan indstilles på forskellige måde og pege i mange forskellige retninger, så der er mange muligheder for oplysning.

- Vi er meget stolte af at kunne præsenterer et lysdesign af Jesper Kongshaug i Nicolai Kultur, siger leder Mette Dalby Strømgaard og fortsætter: - i Nicolai mener vi, at kulturen er noget vi skaber i fællesskab, derfor har det været vigtigt for os, at brugerne får mulighed for selv at sætte lyset, så det passer til deres arrangement. Derudover er det vigtigt, at folk er glade og trygge i gården, også selvom mørket er faldet på. Derfor er det skønt at vi fra starten af december kan tilbyde en ekstraordinær oplevelse og en oplyst gård til glæde for alle.

Alle er velkomne til åbningen i Nicolai Gård d. 6. december kl. 17.00.

Åbningen af lysinstallationen er samtidig startskuddet på tre dage, hvor Nicolai Komplekset slår dørene op i tidsrummet 17.00 til 21.00 til et væld af aktiviteter, mad og hygge for hele familien.

Tags