Menneskekæde mod Stram Kurs

Onsdag 19. September 2018 04:37 2002
Karina Lorentzen og Lars Olesen laver et modsvar til Stram Kurs, når de er i Skovparken på søndag. Her ses de ved en lignenede arrangement i weekenden i Fredericia. Privatfoto. Karina Lorentzen og Lars Olesen laver et modsvar til Stram Kurs, når de er i Skovparken på søndag. Her ses de ved en lignenede arrangement i weekenden i Fredericia. Privatfoto.

Stram Kurs laver afholder demo i Skovparken søndag den 23. september. Det kalder SF på banen med en menneskekæde af solidaritet.

I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver et modsvar til Stram Kurs, når de er i Skovparken 23. september. De stod bag et lignende arrangement i Korskærparken i weekenden.

- Der var god opbakning i Fredericia, og mange har spurgt til, om vi også ville lave noget i Kolding. Det vil vi selvfølgelig gerne, for det er vigtigt at stå sammen mod hadet. Vi skal ikke finde os i, at vores minoritetsborgere bliver overhældt med sådan en skidtspand, som Paludan rejser rundt med, siger SF'eren Karina Lorentzen fra Kolding i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, så vi gentager vores menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Vi indbyder igen alle – uanset partifarve, religion eller hudfarve – til at være med. Det er vigtigt at vise, at vi er mange, der mener noget andet end Stram Kurs, fortsætter hun.

Ønsker ingen sammenstød

Planen er, at eventet skal holdes en time før Rasmus Paludan og Stram Kurs rykker ind i Skovparken klokken 14. De ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk før de ankommer.

- Som lærer, der underviser alle børn, synes jeg, det er vigtigt at sende et signal om, at der er mere, der binder os sammen, end skiller os ad. Mangfoldighed er en styrke, når vi giver plads. Det er tilfældigt, at vi er SF’ere som står bag, det her handler ikke om partier, så alle er velkomne, forklarer Lars Olesen lokal SF´er og folketingskandidat.

SF’erne vil lave menneskekæden i Skovparken klokken 13. Kæden vil blive dannet ved Skovparken nr. 59, hvis de fornødne tilladelser opnås.

Tags