Onsdag, 18. september 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

-Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen. Foto: Hansenberg. -Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen. Foto: Hansenberg.

Marie udlever sin pigedrøm

Skrevet af  18-06-2019- 04:24:36

Otte dygtige mekanikerelever har været til svendeprøve på Hansenberg - deriblandt Marie Junker Rasmussen, som efter en afsluttet universitetsuddannelse har fulgt sit hjerte.

I bagagerummet har hun en universitetsuddannelse, men nu er den helt store drøm gået i opfyldelse for Marie Junker Rasmussen fra Kolding, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Hun har nemlig skiftet spor fra autoriseret klinisk diætist til en karriere som personvognsmekaniker. Og tirsdag og torsdag i sidste uge var hun til svendeprøve i autoværkstedet på Hansenberg.

- Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne bare ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen, der er i lære hos Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding.

- Det, der i sin tid trak, var at få beskidte fingre. Jeg vil gerne arbejde inden for motorsport - og med motoroptimering. Drømmen har været Le Mans eller Formel 1, men på grund af min alder er det nok bedre at blive i den verden, jeg er i, siger 30-årige Marie Junker Rasmussen.

Mangel på mekanikere

Men den verden er også stor - og mulighederne er mange i autobranchen. Det forklarer faglærer på Hansenberg Kim Freund Jensen:

- Der er mangel på mekanikere, og den tendens ser ikke umiddelbart ud til at ændre sig. Bilmærkerne går forskellige veje, så personvognsmekanikere skal også kunne noget forskelligt. Det er en branche, der skriger efter folk med kompetencer og stor teknisk indsigt - og som evner at tilegne sig alt det nye.

Specialiseret viden

Og de kompetencer og evner har Marie Junker Rasmussen.

- Marie knokler, og hun er meget dedikeret. Hun har en meget seriøs tilgang til faget, og det har givet en fed synergieffekt, at hun har været på holdet. For drengene synes ikke, at det er så fedt at stå i skyggen af hende. Hun har vist, at det er okay at være "en stræber", siger Kim Freund Jensen.

For Marie Junker Rasmussen er det netop ønsket om hele tiden at gøre tingene bedre og bedre, der driver værket:

- Jeg vil gerne dygtiggøre mig i alt, hvad der får en bil til at køre godt. Jeg kan virkelig godt lide at have specialiseret viden, som jeg kan bruge i praksis.

Marie Junker Rasmussen brugte sin viden på fornemste vis til svendeprøven, hvor hun kom ud med et velfortjent 12-tal.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31