Lokalpolitikere besøgte Folkekøkkenet

Onsdag 06. November 2019 15:45 535
Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S). Privatfoto. Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S). Privatfoto.

Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S) besøgte Folkekøkkenet i Kolding forud for 2. behandling af budgettet i kommunen.

Torsdag 31. oktober behandlede Kolding Byråd, 2. behandling af budget 2020. Et budget, der har været omtalt meget i medierne og som er udfordrende. Der skulle spares mange penge, rigtig mange penge.

På socialområderne har Trille Nikolajsen (V) og Elvis Comic (S) været forhandlere på vegne af forligspartier som er V, DF, R og S.

Der skulle tages hårde beslutninger. Mange kompromiser skulle landes og man skulle finde ud af, hvad den rette beslutning egentligt var.

Elvis Comic (S) siger i en pressemeddelelse:

- Det har været et hårdt forløb og det har været stærkt presset område, på socialområdet. Jeg har kæmpet den Socialdemokratiske sag gennem hele forløbet og derfor har det været vigtigt for mig, at ingen væresteder lukkes.

- Vi har haft fokus på, ikke kun at spare varme hænder, men også at spare på mursten og drift ved at flytte tilbud til andre lokaler eller lægge tilbud sammen. Vi ved det giver udfordringer hos de borgere som bliver berørte.” og Trille Nikolajsen (V) fortsætter: ”Der skal nedsættes en arbejdsgruppe som består af repræsentanter bl.a. medarbejdere og brugere fra de to væresteder. De skal sammen finde en løsning med fokus på, hvad der giver mening for brugerne af det nye værested, fortæller Trille Nikolajsen (V).

For Elvis Comic (S) har det været vigtigt, at både Regnbuen og Folkekøkkenet fortsat er et tilbud for de socialt udsatte:

- Jeg har været særlig optaget af, at man kommer til at inddrage brugerne af væresteder til fælles løsninger. Det er det der gavner allermest, siger Elvis Comic (S) og fortsætter:

- Jeg glæder mig, til at følge udviklingen tæt og samtidig glæder mig til at høre, hvad brugerne får ud af det. Nogle er mere skeptiske end andre. Men der er en generel positiv stemning også fra ledelsen i Folkekøkkenet, som vi besøgte torsdag forud for 2. behandling af budget 2020.

Tags