Kolding Netavis

Koldings lokalradio slukker på FM-båndet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Radio Kolding stopper med, at sende på FM-båndet.

Du kan fortsat lytte til lokalradioen på nettet.

Fra fredag den 31. marts skal du på nettet for at høre Radio Kolding. Fra den dag forsvinder den nye lokale radiostation Radio Kolding fra FM-båndet, hvor de siden 15. august sidste år har sendt på frekvensen 103,8 mhz.

Stationsleder Sonny Johnsen siger:

-Vi havde en tilladelse til at sende på FM, som udløber her den 1. april, som jeg har valgt ikke at søge om forlængelse på. Grunden til jeg ikke har søgt om en forlængelse skal ses i lyset af, at vi nok startede op på det værst tænkelige tidspunkt set ud fra en reklamefinansieret radiostations synspunkt. Det var lige der energikrisen startede for alvor og alting steg i pris. Så virksomhederne var ikke nemme at få til at bruge annoncekroner og da slet ikke på en helt ny radiostation, fortæller Sonny Johnsen og fortsætter:

-Derfor tilpasser vi nu stationen, så den også fremover kan køre som hidtil, bare kun på nettet. Det hele handler jo om økonomi og afgifterne for at sende på FM båndet er ikke i den billige ende. Derfor vælger vi nu en løsning, som vi også fremover magter på Radio Kolding. Samtidig er det jo en politisk beslutning, at FM-båndet, som vi kender det i dag, skal nedlægges. Der er godt nok ikke sat nogen endelig slut dato på endnu, men den kommer indenfor de nærmeste år. Det er allerede besluttet. Så vi kan ligeså godt vænne os til, det fremover hedder DAB+ og netradio, siger stationslederen.

Radio Kolding forstætter uændret på nettet

-Når vi når til fredag den 31. marts vil man på frekvensen 103,8 mhz kunne høre et loop som fortæller, at Radio Kolding nu skal findes på nettet på www.fm1038.dk som er Radio Koldings hjemmeside, slutter Sonny Johnsen.

Her kan man streame Radio Kolding over hele verden, både på sin pc’er eller mobil bare man har internet.

Radio Kolding er også at finde på forskellige netradioplatforme som www.mytuner-radio.com og www.radio-danmark.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel