Kolding Netavis

Koldinghus Ordnen fik 50.000 kroner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
De deltagende medlemmer at Ordensmagten modtager 50.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank ved filialdirektør Morten Skov. Pressefoto.

Fonden for Fynske Bank er den gavmilde giver af 50.000 kroner, som nu gør at Koldinghusordnens medlemmer ikke længere skal svede, når de tager imod de kongelige.

Det har været hårdt arbejde at stå og vente på kongelige og andre gæster ved Koldinghus, når temperaturen har været over 22 grader. De ellers så flotte røde kåber som Koldinghus Ordnen bruger, som består af vadmelsuld og mink, er nemlig hamrende varme.

-Vi har haft kåberne siden vi startede i 2010, og dengang gik vi efter det flotte udseende. Men vi har så senere konstateret, at i forårs- og sommermånederne er de lige varme nok. Ved kongelige besøg, skal vi jo stå klar i god tid, og her kan en time i høj sol, nærmest få ordensmagten til at besvime. Så pengene fra Fynske Bank Fonden er vi meget taknemmelige for, fortæller Viggo F. Schantz, ordensstormester i Koldinghus Ordnen, i en pressemeddelelse.

koldinghus ordenen 02 pressefoto
Pressefoto.

Det bliver den kongelige systue på Koldinghus, der skal sy de nye uniformer. Ordensmagten består af 14 personer, der også bruger de flotte røde kåber til optagelser i Koldinghusordnen. Forleden rundede de 1900 medlemmer i det, der er Danmarks eneste folkelige orden, som man selv på www.koldinghusordnen.dk kan søge om optagelse i.

Optagelsesprøven er fornøjelig og varer ca. halvanden time.

Al overskud fra optagelserne går til velgørende og kulturelle formål. Til gengæld kan optagede medlemmer så pynte sig med titlerne Lady eller Lord.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel