Kolding Netavis

Koldinghus lukker ned

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra mandag den 23. marts er der helt lukket på Koldinghus. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Som konsekvens af den alvorlige coronakrise lukker Koldinghus nu helt ned på ubestemt tid.

Koldinghus har siden 12. marts været lukket for gæster, og de fleste medarbejdere har været sendt hjem for at mindske risikoen for spredning af corona. Hjemmefra har medarbejderne opretholdt alle de aktiviteter, som ikke umiddelbart er rettet mod publikum, fx myndighedsarbejde, samlingsvaretagelse, fundraising, hjemmeside, sociale medier, bookinger, lokaleje samt planlægning af kommende events og udstillinger. Et akutberedskab har dog fortsat arbejdet med opbygningen af årets store særudstilling, “Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, dramaer og danmarkshistorie”, der skulle åbne 4. april.

Men fra mandag 23. marts lukker museet helt ned og sætter alt på vågeblus. Med undtagelse af udvalgte medarbejdere, som skal passe museets basale funktioner, sendes alle øvrige medarbejdere hjem med brug af regeringens lønkompensationsordning.

– På Koldinghus er vi alle meget berørte af den alvorlige situation, hvor vi oplever et samfund, der lukker ned, hvor vi skal holde afstand til hinanden og hvor vores daglige samvær og fællesskab med kolleger, frivillige, venner og familie er taget fra os. Det er en svær tid, både for vores samfund, for virksomheder og for borgere. Vi er meget kede af den situationen, som vi står i nu, og vi er kede af, at vi må sende medarbejdere hjem. Vores fokus har været at sikre arbejdspladser og minimere tab frem mod den tid, hvor vi igen kan åbne museet. Vi skal kunne beholde de arbejdspladser, vi har på Koldinghus, så vi sikrer, at vi kan starte op igen, så snart det bliver muligt. Derfor har vi set os nødsaget til at benytte os af den hjælpepakke, som regeringen har fremlagt, siger konstitueret direktør Nanna Ebert i en pressemeddelelse.

Sårbar situation

Koldinghus får tilskud fra staten og fra kommunen, men er samtidig en selvejende institution som er afhængig af entréindtægter, leje af lokaler til møder og konferencer og butiksvirksomhed. Derfor skaber den nuværende lukning en meget sårbar situation for museet, som allerede har mistet et stort beløb. Museet forudser endda et tab, der kan være svært at indhente, hvis lukningen bliver langvarig.

– Coronakrisen er meget alvorlig for museets økonomi. Derfor vælger vi nu at sende alle medarbejdere hjem, stoppe alt hjemmearbejde og sætte museet på vågeblus. Vi vil stadig være tilstede på vores sociale medier, og vi følger hele tiden med i udviklingen omkring coronapandemien og regeringens tiltag. Vi arbejder stadig på at åbne udstillingen ”Kongerækken med Jim Lyngvild”, når det bliver muligt og at forlænge udstillingsperioden, fortæller Nanna Ebert.

Mens Koldinghus bliver tomt og stille for en tid, vil udvalgte medarbejdere opretholde arbejdet med museets sikkerhed, kommunikation, økonomi og administration. Tilstedeværelsen på sociale medier og på hjemmesiden fastholdes og postkassen bliver stadig tømt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *