Kolding Netavis

Koldingenser stifter SIND i Vejen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

SIND–Landsforeningen for psykisk sundhed har nu officielt skudt deres lokale forening i gang i Vejen Kommune og dermed har de onsdag aften løsrevet sig fra SIND Syd-Vest.

Vibeke Henriksen fra Kolding er både stifter og nyvalgt formand for SIND Vejen.

Der har været en stor opbakning til SIND Vejen ved den stiftende generalforsamling:

-Vi har allerede nu en meget stærk og handlekraftig bestyrelse, som fremover skal varetage SINDS interesser. Den nye bestyrelse spænder bredt i aldersgruppen, hvilket fortæller mig, at der er marked for at drive en lokal forening i Vejen Kommune, som kan understøtte landsorganisationen, fortæller Vibeke Henriksen.

Ud over de nye kræfter glæder formanden sig over, at der er kommet så mange tilbagemeldinger fra frivillige hænder, som vil understøtte arbejdet og være med til at være der for de sårbare borgere.

Hvorfor har du ikke gået efter en formandspost i Kolding?

-SIND Syd-Vest, som normalt dækker Esbjerg, Vejen, Varde og Fanø, har svært ved at følge med. Der ses desværre en stigende tendens til stadig større mistrivsel blandt sårbare borgere, og derfor har det været et stort ønske for de lokale kræfter i Vejen, at der sættes fokus på lokalområdet og vi forsøger at skabe rammer for et sted for dialog, og rådgivning. Hvorfor jeg har kastede mig over projektet i Vejen er, fordi vi i Kolding har en forening som fungerer rigtig godt, og det skal vi også have skabt i Vejen Kommune, da psykisk sundhed er for alle, og ikke skal afgrænses af hverken landsdele eller skel, siger Vibeke Henriksen.

Niels Christian Petersen, der er formand for SIND Syd-Vest, gæstede i den forbindelse den stiftende generalforsamling onsdag aften for at hilse den nye bestyrelse velkommen.

For Niels Christian Petersen er det en stor dag:

-For SIND er det glædeligt, at der er bærende lokale kræfter, som har mod og lyst til at fungere brobygger mellem at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelser og deres pårørende og forsætte det arbejde for trivsel, forebyggelse og rehabilitering som foreningen står for.

Under aftenens valg af den nye bestyrelse, blev det hurtigt klar for de fremmødte, at den nye lokale bestyrelse har arrangement og drivkraft for det fremadrettede arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel