Kolding Netavis

Koldingbogen sætter spot på byens udvikling

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu udkommer Koldingbogen 2018.

Koldingbogen 2018 udkommer fredag den 16. november, hvor den præsenteres ved et festligt arrangement klokken 15-17 på Nicolai Scene.

Kulturudvalgets formand Jesper Elkjær holder tale og eftermiddagen byder på flere musikalske indslag både fra Kolding Musikskole, der mindes Kim Larsen med et par numre, og Kolding Kammerkor der også optræder med et par sange. Arrangementet er gratis og alle er velkomne, skriver Kolding Stadsarkiv i en pressemeddelelse.

Byen gennem tid og rum

By og slot har delt skæbne med hinanden i de sidste 750 år. I Koldingbogen 2018 markeres og fejres jubilæet ved at sætte spot på Koldings udvikling siden byens grundlæggelse og frem til i dag. Den er et værk FOR borgerne i Kolding og AF borgerne i Kolding. I 11 artikler tages læseren således med på rejse gennem flere århundreders historie.

Byudvikling afspejler sig både i det byggede miljø, men også i det sociale og kulturelle liv. Derfor sætter vi med årets tema fokus på de mange måder, hvorpå der kan tales om byen og dens udvikling. Man ser det både i de fysiske mursten og infrastruktur – og i byrummet som arena for menneskers identitet og fællesskaber.

Fortællinger om Kolding

Flere af bogens forfattere har på den ene eller anden måde gennem årene været aktivt involveret i byplanlægningen eller repræsenterer markante bygninger i bybilledet. Men der er også givet plads til stemmer, der udforsker en række forskellige samfundsmæssige eller stedbundne fortællinger. På samme vis kredser flere af forfatterne om de store ændringer, der har fundet sted de sidste 50 år, og der trækkes tråde helt tilbage til byens og slottets grundlæggelse i 1268.

Koldingbogen udkommer for 48. gang og er et udtryk for, at tradition og fornyelse kan gå hånd i hånd. Den er i år designet og opsat af grafiker Kamilla Asmussen. Bogen er på 232 sider, spækket flotte illustrationer og fremstår som en visuel rejser gennem byens udvikling fra Middelalderen til i dag.

Fakta

Bogen koster 150,- kr. og kan købes i forbindelse med præsentationen. Derefter sælges bogen bl.a. hos byens boghandlere, LIVA, Museet på Koldinghus og Kolding Kommunes netbutik.
Koldingbogen 2018 udgives af Kulturudvalget og Kolding Stadsarkiv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel