Kolding Netavis

Kolding skal have ny brandstation

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mandskabet hos Trekantbrand, station Kolding, får en ny brandstation til 44 millioner kroner. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Der er afsat 44 millioner kroner til en ny brandstation.

Byrådet i Kolding har i budgetforliget besluttet, at der skal bygges en ny brandstation i Kolding. Der er afsat 44 millioner kroner.

Den gamle brandstation i Caspar Müllers Gade ligger ikke hensigtsmæssigt, hverken når der skal rykkes ud til brand eller for det personale, som skal til brandstationen og som skal med ud til en udrykning. Det fortæller borgmester Knud Erik Langhoff i et interview til Radio Kolding.

Det er endnu ikke afgjort, hvor den nye brandstation skal ligge, da der er flere forhold der skal tages hensyn til. Men med de responstider der skal overholdes, så er mulighederne ret begrænset, siger Knud Erik Langhoff videre.

Til spørgsmålet om det er nok med 44 mllioner kroner til at bygge en helt ny brandstation, så siger borgmesteren, at der er taget udgangspunkt i et projekt i Aarhus, hvor man lige har bygget en nu brandstation. Det er derfra man har beløbet på de 44 millioner kroner.

Men Knud Erik Langhoff erkender da også, at med de nuværende høje priser på alt og især også byggematerialer, så kan det godt være det ikke er nok, men at det må man kigge på efterfølgende.

Den nye brandstation skal stå færdig til årsskiftet 2024-2025, når den gamle brandstation skal lukke.

Stort set alle partier er med i budgetforliget. Dog står Dansk Folkeparti udenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel