Kolding Netavis

Klovneforening sender julemand på plejehjem

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet sender Kolding egen julemand, Julius, på plejehjem. Dog ikke i ordets bogstaveligste forstand, men for at hygge og synge sammen med beboerne. Pressefoto.

Det er dog ikke i ordets bogstaveligste forstand.

Foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet har besluttet at sende julemanden Julius på plejehjem. Dog ikke i ordets bogstaveligste forstand, men for at sprede juleglæde blandt beboerne.

Det er Koldings egen julemand i skikkelse af David Lautrup, der – sammen med pianisten Preben Vincent Glue – tager rundt på plejehjemmene for at hilse på og synge nogle af de mest kendte julesange sammen med de ældre.

Det er blandt andet: Skal vi klippe vores julehjerter sammen, Kender I den om Rudolf, Jeg så Julemanden kysse mor, Bjældeklang, Lad det sne, lad det sne, lad det sne samt Tak for alt i det gamle år, hvor alle – både personale og beboere – kan sige tak for endnu et år.

Det hele sker uden udgifter for plejehjemmene, idet klovneforeningen selv afholder alle udgifter.

-I 2015 fik vi skrevet ind i vores vedtægter, at foreningen – ud over at skaffe økonomi til klovnetimer på børneafdelingen på Kolding Sygehus – også skulle sprede glæde blandt ældre. Det har vi gjort nogle gange ved at sende vores egen klovn, Gummitud, rundt på plejehjemmene som omsorgsklovn, og det har været en stor succes. Nu følger vi op ved at sende julemanden rundt, og det initiativ venter vi os meget af, fortæller klovneforeningens formand, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel