Kolding Netavis

Klassisk musik for børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Stine Benjaminsen opfører en lydlig fortælling med både tidlig og helt ny klassisk musik i Nicolai for børn torsdag d. 16. februar. Pressefoto.

Der er klassisk musik for børn i Nicolai for børn i vinterferien.

I vinterferien kan du blive meget klogere på klassisk musik, når der er Klassisk for børn i Nicolai for børn tirsdag til fredag.

Hvad er klassisk musik? Er det noget for mig? Hvad er forskellen på en violin og en bratsch? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når Nicolai for børn for anden gang slår dørene op for Klassik for børn i vinterferien.

Mobile

Tirsdag den 14. februar kommer strygetrioen Mobile og spiller populær klassisk musik for børn og voksne. Trioen består af violinist Liudmilla Lysenko, bratschist Olga Goija samt cellist Katarina Skliarevski.

Skærbæk /Lyndstad

Kunne du tænke dig at opleve klassisk musik på en ungdommelig og indbydende måde, så skal du kigge forbi børnekulturhuset onsdag d. 15. februar, hvor Duo Skærbæk /Lyndstad er klar med en fantasifuld koncert, der fungerer som en perfekt indgang til klassisk musik. Duoen består af violinist Anne Skærbæk og cellist Theodor Lyngstad.

Stine Benjaminsen

Torsdag den 16. februar er der soloperformance med blokfløjtenist Stine Benjaminsen, der opfører en lydlig fortælling med både tidlig og helt ny klassisk musik, som henter inspiration fra fugle og natur. Stine spiller klassisk musik med indflydelse fra andre genrer og benytter elektroniske elementer, improvisation og performance.

MGK Kolding

Den berømte rosin i den ligeså berømte pølseende er tre af fremtidens håb for den klassiske scene. Det er nemlig en trio, der består af elever fra MGK i Kolding, der giver koncert fredag d. 17. februar. Til daglig bruger de en masse tid på at nørde med deres instrumenter og fordybe sig i den klassiske genre. Trioen består af Sara Hvid (cello), Cheyenne Vejsig (valdhorn) og Thea Adolph Jensen (sang). De tre har sammensat et program, der viser deres klassiske lyd med både solo og samspil.

Alle koncerter starter klokken 11 og er gratis, når entré til Nicolai for børn er betalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel