Kammerorkester giver koncert i Kolding

Onsdag 13. November 2019 19:17 254
Ensemble Pluma består af musikalske talenter i alderen 18-30 år. De giver koncert i Kolding. PR-foto. Ensemble Pluma består af musikalske talenter i alderen 18-30 år. De giver koncert i Kolding. PR-foto.

Det aarhusianske kammerorkester Ensemble Pluma gæster Kolding som en del af deres "Relevans-turné".

Man hører ofte, at ’klassisk musik er ved at uddø’. Især hvis ’man’ er ung, udøvende musiker, der beskæftiger sig med klassisk musik. Og sandt er det, at den klassiske musik typisk udøves i rammer, der ikke forekommer tilgængelige for alle, og at størstedelen af den klassiske musik, der spilles i dag, er flere hundrede år gammel.

Desuden kræver formidlingen af musikken ofte en særlig indsats, for hvad er en ’sonate’ i virkeligheden, og hvorfor er der så mange ’dissonanser’ i ny musik?

Disse udfordringer vil det aarhusianske kammerorkester Ensemble Pluma gerne tage op. De mener nemlig, at der er masser af liv i klassisk musik. Pluma har med midler fra Williamt Demant-, Lemvigh-Müller- og Louis-Hansen-fonden organiseret en koncertturné, hvor ensemblet drager ud til fire mindre jyske byer, hvor den klassiske musik ikke er repræsenteret i lige så høj grad som i storbyerne.

Ensemblet har som mål, at den musik de præsenterer skal appellere til dem, der lytter - at oplevelsen skal fæstne sig, og at musikken skal træde i karakter med en tydelig relevans i samtiden fremfor blot at være et levn fra fortiden.

Derfor arbejder ensemblet sammen med en række nutidige komponister og musikteoretikere. Pluma kan således dels præsentere musik, der er skrevet i nutiden, dels relatere ældre værker til nutiden. Repertoiret på turnéen omfatter bl.a. to nye kompositioner af Frederik Zeuthen og Mads Schang Olsen, tre transskriptioner af klaverstykker af Stravinskij og Tjajkovskij, udarbejdet af musikteoretikeren Daniel Torlop Norstrøm, samt en omskrevet version af Mozarts 25. symfoni, udarbejdet af ensemblets dirigent, Magnus Plejdrup.

Klassisk musik er for alle. Derfor vil Ensemble Pluma ud og møde publikum i øjenhøjde med en ambition om at gøre den klassiske musik mere forståelig, tilgængelig og aktuel.

Ensemble Pluma kan opleves i Nicolai i Kolding den 19. november klokken 19.30. Der er fri entré.

Tags