Kolding Netavis

Jazzikon hyldes i koncert på Trapholt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jazz6000 hylder det svenske jazzikon Monica Zetterlund med en koncert af den svensk-danske Cathrine Legardh. Pressefoto.

Jazz6000 hylder det svenske jazzikon Monica Zetterlund med en koncert af den svensk-danske Cathrine Legardh på Kunstmusset Trapholt.

I de ikoniske og smukke rammer på Kunstmusset Trapholt hylder den fantastiske jazzsangerinde Cathrine Legardh det svenske jazzikon Monica Zetterlund, som fortryllede hele verden med sine englebløde sange tilbage i især 60’erne og 70’erne. Koncerten bliver en varm, udadvendt og hårrejsende musikoplevelse på klingende svensk.

Repertoiret er et udpluk af Monicas Zetterlunds mange og alsidige musikperler. Koncerten rummer således både folke- og revyviser samt jazzstandarder oversat til svensk af bl.a. Beppe Wolgers og Hasse og Tage, Povel Ramel samt Olle Adolphson – foruden sange fra samarbejdet med Bill Evans. Kjeld Frandsen fra Berlingkse skrev:

“Legardh synger med stil, autoritet og troværdighed. Og stor kunst er det da at annektere Monica Zetterlund-klassikeren »Sakta vi går genom stan« – og så bare gøre den til sin egen.”

Legardh har med stor succes turneret i Skandinavien og for fulde huse på bl.a. Stadsteatret i både Stockholm og Helsinki. Musikken leveres at den fænomenale pianist Jacob Christoffersen, der især er kendt for sit samarbejde med Chris Minh Doky og Sinne Eeg, men også for sin tid i Shubidua. Med på bas er den mindst ligeså velspillende Jesper Thorn, der bl.a. også spiller med i den kendte August Rosenbaum Trio.

Koncerten finder sted søndag den 25. august kl. 14.00. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk og billetten giver også adgang til kunstmuseet Trapholt. Forud for koncerten kan bestilles brunch i Café Trapholt fra klokken 11.

Koncerten er en del af festivalen Jazz I Trekanten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *