Kolding Netavis

Jazz i Nicolai for børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Michael Blicher gæster igen år Nicolai for børn. Denne gang er det sammen med Astro Buddha Agogo. Foto: Peberman.

I efterårsferien er der masser af jazz i Nicolai for børn, når de i samarbejde med Jazz i Trekanten og Copenhagen Jazz Festival præsenterer Jazz for Kids.

Efterårsferien i Nicolai for børn bliver fyldt med jazz fra den øverste top af det danske jazz-landskab, når Nicolai for børn i samarbejde med Jazz i Trekanten og Copenhagen Jazz Festival fra mandag den 14. til fredag d. 18. oktober byder på Jazz for Kids. På programmet er Astro Buddha Agogo, Martini*s for børn, Drømmekoncert med Hvalfugl, Six City Stompers og En Fanjazztisk Trommerejse med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband. Alle koncerter starter klokken 11 og er gratis, når der er betalt entré til Nicolai for børn.

Der lægges hårdt ud 14. oktober med Astro Buddha Agogo, der spiller røven af bukser såvel som bleer, når den swingende og charmerende trio stabler en fest på benene. Trioen, der består af saxofonist Michael Blicher, Dan Hemmer på hammondorgel og trommeslager Morten Ærø, er nogle gudbenådede underholdere, der helt sikkert får skudt efterårsferien i gang med manér.

Tirsdag den 15. oktober kommer sangerinden Kira Martine med sine storswingende jazz-krokodiller og serverer sprudlende rytmer fra syd og nord om pudsige skabninger, finurlige møder og om at huske at bruge sin fantasi – det hele leveret i et farverigt univers fuld af leg og improvisation. Jazz-krokodillerne består af Peter Marott på trompet, Calle Brickman på tangenter, Tomas Raae på bas og Morten Ærø på trommer.

Musik, der ligger i krydsfeltet mellem det let flyvende og det store tunge, er hvad, der er på programmet onsdag d. 16. oktober, hvor Hvalfugl giver drømmekoncert med deres unikke lydunivers. Koncerten bliver understøttet af visuals på vægge og loft. Hvalfugl er en trio, der består af Jonathan Fjord Bredholt på tangenter, Anders Juel Bomholt på kontrabas og guitarist Jeppe Lavsen.

Det er en gammel kending, der besøger Nicolai for børn torsdag den 17. oktober. Her er der nemlig gensyn med Six City Stompers, der med deres smittende og energisk New Orleans musik beviser, at jazz i høj grad også er for børn.

Ugens rundes af med junglejazz, swing og fortællinger for børn og deres voksne, når Casper Mikkelsens Dejlig Jazzband inviterer på en FanJAZZtisk trommerejse fredag d. 18. oktober. Her får du blandt andet svar på, hvor trommen kommer fra, og om man må spille trommer i en biograf. Og du får trommens historie fra Afrikas savanne til asfaltjunglen i New York.

– Det er med stolthed, at vi præsenterer årets program til Jazz for Kids i Nicolai for børn. Det er nogle af landets bedste jazzmusikere, børnene og deres voksne kan opleve i uge 42. Jeg håber, de kommer til at mærke helt ind i kroppen, at jazzmusik kan være for alle – både store og små, siger kulturformidler i Nicolai Kultur, Jacob Galtung-Melchior, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *