Kolding Netavis

Hvad er dit gennemsnit?

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Hvad er dit gennemsnit? Det spørgsmål spørger mange studerende hinanden om, for nogen betyder et højt gennemsnit alt i forhold til at komme ind på deres drømmeuddannelse. Men i en verden hvor sociale medier fylder meget hverdagen, har vi fået bygget en generation af unge mennesker, der hele tiden sigter højest muligt. Vi har unge hvis verden bryder sammen, hvis ikke de får deres 12-tal. Og unge der lægger opstillede billeder på instagram og på andre platforme, for at fremstå ”mere perfekte” end de føler de er. Man kan ikke holde til hele tiden at overpræsterer, det tempo og de krav nogen unge i dag har til sig selv, er decideret skadelig.

Vi som politikere er nødt til at gøre op med tests og målinger, og tænke fremtidens voksne ind i samfundet på en anden måde. I dag skal man have karakteren 2 for at kunne starte på en erhvervsuddannelse.

Det kan tolkes på flere måde, personligt mener jeg at erhvervsuddannelserne skal være for alle der kan og vil, det er ikke i orden at unge mennesker, der hele livet har haft svært ved dansk og matematik, men haft en praktisk begavelse og kloge hænder, nu skal bekræftes i at de ikke er gode nok, og derfor frasorteres eller i bedste fald, tvinges på skolebænken som de ikke har haft gode erfaringer med, inden de kan få lov til at starte i lære. Hvis man gerne vil være tømrer, så kan mester eller en svend sagtens i samarbejde med erhvervsskolernes dygtige faglærere, få lært den unge de kundskaber der skal til for at få svendebrevet.

Hvis der skal være et 2-tals krav på erhvervsskolerne, hvorfor skal der så ikke være et 7-tals krav på gymnasierne? For her er der da slet ikke ikke samme mulighed for sidemandsoplæring.

Jeg tror på at vi i langt højere grad, skal lade børn og unge vælge efter hvad de er gode til, og udnytte de talenter hver især har, i stedet for fortsat at presse dem gennem forhindringsløbet af nationaltests, valg af uddannelser inden man forlader grundskolen, og forventningen om at lige netop gymnasiet, handelsskolen eller erhvervsskolen er svaret på den enkeltes fremtid.

Lad det nu være ok at være gennemsnitligt, i stedet for at fokusere på gennemsnittet.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *