Kolding Netavis

Holger Drachmann ”rør på sig”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der ses på, om der kan laves en Holger Drachmann-rute i Kolding.

På landsplan arbejdes der på et større projekt omkring digterruter. Her er Holger Drachmann blevet udvalgt til at være med i den gruppe af forfattere fra hans samtid, forfattere som har levet op til 1920. Det er et projekt som ledes af professor Johannes Nørregaard fra SDU Odense, projektet bliver støttet af Nordea.

De har kig på om der kan laves en rute i Kolding i samarbejde med Drachmann selskabet i Kolding/Danmark. Det er meningen, at det hele skal stå klar til foråret 2021.

Holger Drachmann har været i Kolding og han har haft betydning for byen, samfundet og udviklingen. Han har sat sit præg på en hel del ting – eksempelvis de bøger han har skrevet, skuespil samt den indflydelse han har haft på Marielund og dens udvikling. Det bliver mere og mere tydeligt, der dukker noget op hele tiden som føjes til historien fra den tid i 1870’erne, 1880’erne, 1890’erne og frem til 2004 hvor han besøgte Kolding for sidste gang.

Drachmann selskabet i Kolding håber, at det lykkes at få Holger Drachmann repræsenteret på en god måde sammen med andre klassiske forfatter i Danmark. At der skabes et billede af, hvor de har været, hvor de har arbejdet og hvilken betydning de haft for de forskellige områder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel