Kolding Netavis

Glidende overgang

Redaktion
Af Redaktion
Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Vi skal ikke gå på kompromis med en god skolestart.

Der er mange overgange i børns liv og vi ønsker at gøre dem så gode som mulige. I Kolding har vi glidende overgang, hvor vi fra april lader de kommende skolebørn “glide” ind i skolen. Ideen er at de i trygge rammer og med kendte voksne skal blive klar til en god skolestart.

MEN der er noget der ikke virker. Jeg har fået mange henvendelser om alt fra kaos pga pladsmangel, alt for mange nye skiftende voksne/vikarer/alt for unge og uddannede der bliver sat på opgaven, børn der er kede af det, forældre der er frustrerede og fagpersoner, der ikke føler de har ordentlige rammer til opgaven. Det er forhåbentlig ikke sådan for alle børn og alle steder. Men bliver bekymret fordi en god og tryg skolestart er vigtig for at man kommer godt igang.

Nogle steder opstår udfordringen fordi én institution sender børn til forskellige skoler og skoler modtager børne fra mange forskellige insititutioner – og det går ikke op med “voksne” i virkelighedens verden. Vi skal derfor have et kig på om vi skal have en ny model eller hvordan vi kan organisere arbejdet bedre. Måske skal vi have en model tilpasset forskellige områder i kommunen? Måske skal vi have glidende overgang, så børn starter når de er klar eller flere gange om året? Eller en helt anden model?

Jeg vil derfor foreslå, at vi får en grundig evaluering og en tilfredshedsmåling fra årets glidende overgang både fagfolk og forældre. Vi skal ikke gå på kompromis med en god skolestart for alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel