Kolding Netavis

Gas-rørledning sættes på pause

Gasledningen ligger omkring Lunderskov og videre syd om Kolding. Foto: Palle Peter Skov/Energinet.

Baltic Pipe-projektet, der også går gennem Kolding-området, sættes nu på stand-by.

Miljø- & Fødevareklagenævnet sætter nu en stopper for Baltic Pipe-projektet – en gasledning, der også går gennem Kolding-området. Gasledningen ligger omkring Lunderskov og videre syd om Kolding.

Miljøstyrelsen gav den 12. juli 2019 miljøtilladelse til byggeriet af Baltic Pipe. Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 31. maj i år underkendt tilladelsen. Årsagen er, at beskyttelsen af levevilkårene for hasselmus, birkemus og flagermus og deres yngle- og rasteområder, ikke har været på plads, inden projektet blev sat i gang.

Det skriver Energinet på deres hjemmeside.

Kede af afgørelsen

Energinet i Fredericia, der står for projektet, er kede af afgørelsen:

-Da vi i 2019 fik myndighedernes miljøtilladelse til Baltic Pipe, var det beskrevet, at der skulle arbejdes videre med en række tiltag for at sikre gode levevilkår for bl.a. de hasselmus, birkemus og flagermus, der lever nogle af de steder, Baltic Pipe-ledningen går igennem. Vi har siden arbejdet videre med en række tiltag for at beskytte dyrene. Men klagenævnet siger, at alle de tiltag skulle have været helt klarlagt, inden miljøtilladelsen blev givet, siger Marian Kaagh, vicedirektør og leder af Energinets afdeling for anlægsprojekter.

Energinet vil nu sammen med myndighederne få klarlagt, hvilke konsekvenser afgørelsen får for Baltic Pipe-projektet, men er i gang med en nedlukningsplan af anlægsarbejderne, indtil der foreligger de nødvendige tilladelser.

Gasledningen er omkring 210 kilometer lang her i Danmark.

Tagget med: ,
Del denne artikel