Kolding Netavis

Fredet banegård får central placering i nyt unikt projekt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Den gamle fredede banegårdsbygning fra 1874 i Lunderskov får en ny central placering i et nyt spændende unikt forskønnelsesprojekt. Foto: Sebropress.

Den gamle fredede banegård fra 1874 i Lunderskov får nu en absolut central placering i et nyt renoverings- og forskønnelsesprojekt, som er på tegnebordet hos Kolding Kommune. Bygningen kommer simpelthen til at ligge ”midt” på en ny renoveret og forskønnet banegårdsplads.

Det er en absolut spændende og helt unik løsning, der er på vej i stationsbyens midte. Forvandlingen sker ved, at det er aftalt mellem kommunen og DSB, at en ny belægning pladsen foran den gamle fredede banegårdsbygning udvides, og føres fra forpladsen til også at omfatte perronen ved skinnene. Samtidigt etableres der nye adgangsveje, som skal forbinde forpladsen og perronsiden, skriver netavisen Sebropress:

– Det betyder, at de nu to selvstændige enheder kobles sammen med den gamle stationsbygning i centrum, fortæller landskabsarkitekt hos Kolding Kommune Thomas Tinghuus. Og det sker samstemmende med Niels A. Dam, der er chef for afdelingen Bygherre & Entreprise i DSB.

Og at det hele også bliver til noget – og endda inden for en overskuelig fremtid – er rykket betydeligt nærmere. Byrådet i Kolding har nemlig, i forbindelse et forsinket budgetforlig for 2021 netop sluppet tre millioner kroner løs til projektet.

– Helt konkret har vi, sammen med DSB udarbejdet en helhedsplan, som vi nu udmønter i et detailprojekt. Og når det er klar, kommer opgaven i udbud, fortæller Thomas Thinghuus til avisen.

Nye belægninger

Ud over forskønnelsesprojektet på pladsen foran banegårdsbygningen, bidrager DSB med nye belægninger bag stationsbygningen, som matcher helt med forpladsens:

– Vi lægger også nye belægninger på adgangsvejene til og fra perronerne, og vi flytter billetautomaten. Endvidere bliver ny en adgangsvej fra forpladsen til perronerne via den nuværende gård, og bliver der ryddet op i beplantningen, lyder det fra Niels A. Dam fra DSB.

Bortset fra lidt små reparationer er der ingen umiddelbare planer om bygningsarbejder på den gamle fredede banegårdsbygning.

Thomas Thinghuus forventer, at detailprojekteringen ud fra helhedsplanen kan sendes i licitation allerede i slutningen af juni med byggestart umiddelbart efter sommerferien med færdig melding allerede sidst på året.

//Sebropress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *