Kolding Netavis

Forurening af sø: Årsagen er fundet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Bønstrup Sø i Vamdrup: Realiseringen af et søbad rykker nærmere. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Idéen om et søbad i Vamdrup rykker nærmere.

I flere år har Kolding Kommune forsøgt at finde ud af, hvorfor Bønstrup Sø i Vamdrup er fosforbelastet. Nu viser det sig, at synderen til forureningen er kloaknettet i Vamdrup, skriver netavisen Sebropress.

Der er nemlig nu fundet tre utilsigtede udledninger fra byens kloakanlæg direkte til søen. “Regnvandsbetingede udledninger”, kalder myndighederne dem.

Fundet af udledningerne har nu medført, at kommunen lige nu er i dialog med Blue Kolding, Kolding Kommunes spildevandsselskab, for at undersøge muligheden med henblik at reducere belastningen af søen med fosfor gennem kloakanlægget.

– Dermed kan vi forhåbentlig komme videre med at realisere en del af Bønstrup Sø som et fremtidigt søbad, fortæller, det lokale medlem af Kolding Byråd, Poul Erik Jensen (S) til avisen.

Netop det om et fremtidigt søbad i Bønstrup Sø med tilhørende strandareal var i øvrigt en ide og tanke, som netop Poul Erik Jensen smed på bordet foran byrådet for omkring fem år.

Bøstrup Sø – og ikke mindst dens miljømæssige tilstand – har snart gennem mange år været debatemne. Og der er da også gjort meget for at tilføre søen et godt og rent miljø. Blandt andet er der foretaget en gennemgribende oprensning af hele søen. Og der er foretaget forskellige indgreb for at komme foreningen fra tilstødende vandløb til livs.

Poul Erik Jensen fortæller, at man fra Kolding Kommunes side også er i dialog med Miljøstyrelsen om at få Bønstrup Sø optaget i Statens kommende Vandområdeplan nr. 3, som er under udarbejdelse og som kommer i høring til sommer. Og sker der optagelse, er ideen om et egentligt søbad ved Bønstrup Sø kommet er stort skridt nærmere virkeligheden:

– Helt konkret skal den kommunale forvaltning fremsende en redegørelse til Miljøstyrelsen omkring Bønstrup Sø’s tilstand, slutter Poul Erik Jensen.

//Sebropress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *