Første spadestik taget til nyt atletikanlæg

Tirsdag 24. November 2020 16:47 1300
Her tages det første spadestik til det nye atletikanlæg. Foto: BlumePress. Her tages det første spadestik til det nye atletikanlæg. Foto: BlumePress.

Første spadestik blev tirsdag taget til det nye atletikanlæg.

Tirsdag blev det første spadestik taget til det nye anlæg atletikanlæg i Seest Idrætspark. Søren Rasmussen (DF), formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Lars Nørgaard, formand for Kolding KFUM Atletik og Morten Post, formand for fodboldafdelingen i Seest Boldklub tog sammen det første spadestik.

Kolding på atletik-landkortet

Kolding Kommune skal på landkortet med det nye og moderne atletikstadion. Det har kommunen og Kolding KFUM Atletik arbejdet hen mod gennem flere år. Nu bliver det en realitet og hos Kolding Kommune glæder man sig over de muligheder det nye anlæg giver.

- I Seest Idrætspark har vi fundet en mulighed for at udnytte vores idræts- og fritidsfaciliteter optimalt ved at flere forskellige brugere kan benytte det samme anlæg. Der er grundlag for at udvikle et idrætsmekka på tværs af mange forskellige idrætsgrene og brugergrupper. Samtidig kan de kommende brugerne af Trailcentret i høj grad være interessante for atletikklubben, idet bevægelse og løb i naturen taler ind til nye aktivitetsmuligheder i en atletikklub, siger Søren Rasmussen (DF), formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

Kolding KFUM Atletik har i flere år haft et stort ønske om nye rammer at boltre sig i, og klubben udtrykker stor optimisme omkring flytningen til Seest Idrætspark.

- Det har været vigtigt for os som klub, at vi laver et fremtidssikret atletikanlæg i Kolding, som overholder de eksisterende krav i forhold til afvikling af stævner og konkurrencer. Det er der plads til i Seest Idrætspark og så er det et kæmpe plus for os at blive nabo til det nye Trailcenter. Samtidig bliver vi en del af et pulserende idrætsmiljø, som vi forventer os meget af, siger Lars Nørgaard, formand for Kolding KFUM Atletik.

Det nye anlæg forventes at stå færdigt til sommeren 2021.

Fakta om det nye atletikanlæg

• Anlægget etableres rundt om den eksisterende opvisningsfodboldbane foran klubhuset i Seest Idrætspark

• Der bliver 6 rundløbebaner og 8 løbebaner på opløbsstrækningen

• Faciliteter til atletikdisciplinerne: løb/sprint/stafet/hæk, længespring, højdespring, kuglestød, vandgrav, spyd-, diskos- og hammerkast.

• Lyd og lysanlæg

• Depotfaciliteter

• Anlægsøkonomi 10. mio. kroner

Se billederne nedenunder...

Tags