Kolding Netavis

Fødeafdelingen i Kolding får helt ny bygning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Politikerne i Region Syddanmark har afsat knap 60 mio. kr. til byggeprojektet.

De fysiske forhold på fødeafdelingen på Sygehus Lillebælt i Kolding er sygehusets ældste bygninger. Pladsen er trang for både patienter, pårørende og personale. Forholdene med små flersengsstuer, begrænsede bad- og toiletforhold og adskillelse af nyfødte og deres mødre, hvis mødrene har brug for behandling under indlæggelsen, lever ikke op til nutidens standarder.

Derfor har politikerne i Region Syddanmark mandag besluttet, at der afsættes knap 60 millioner kroner til et nyt byggeprojekt til fødeafdelingen.

Det betyder, at der skabes bedre sammenhæng mellem de forskellige afsnit, moderne fødemiljøer og bedre plads til at modtage de fødende kvinder. Afdelingen udvides med en helt ny bygning til for tidligt fødte. Det nye neonatalafsnit giver plads til et sammenhængende familieområde med enestuer, hvor nybagte familier kan være sammen under hele indlæggelsen.

Det forventes, at den nye fødeafdeling på Sygehus Lillebælt i Kolding står færdig i slutningen af marts 2025, men det er forbundet med usikkerhed, da markedssituationen på anlægsområdet er udfordret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel