Kolding Netavis

Fire udenlandske mænd stoppet på vej ud af landet med stjålet værktøj

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det professionelle værktøj er blandt andet stjålet i Kolding-området.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en omfattende sag om tyveri og hæleri af en meget stor mængde elektrisk værktøj, der bliver brugt af professionelle håndværkere.

UKA Vest har foreløbig fundet 23 gerningssteder forskellige steder i trekantsområdet – bl.a. Kolding, Fredericia og Middelfart.

Det elektriske værktøj er blevet stjålet fra både byggepladser og varebiler og det er den foreløbige vurdering, at der er stjålet værktøj for flere hundrede tusinde kroner.

Fire varetægtsfængslede

I øjeblikket er fire personer varetægtsfængslede i sagen. De er alle sigtet for tyveri og hæleri af den store mængde værktøj.

De anholdte er to serbiske mænd på 23 og 34 år, en 28-årig bulgarsk mand samt en 27-årig dansk mand fra København.

De blev alle anholdt torsdag den 7. oktober på Sønderjyske Motorvej nær Padborg, hvor de var på vej ud af Danmark med tyvekosterne.

I forbindelse med anholdelsen blev den store mængde værktøj fundet i en dansk indregistreret varebil med den 27-årige mand bag rattet, mens de tre udenlandske personer befandt sig i et andet køretøj.

Den 27-årige mand blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg 8. oktober varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre øvrige sigtede i sagen i første omgang blev varetægtsfængslet i en uge.

Retten i Sønderborg har fredag forlænget de tre personers varetægtsfængsling i yderligere tre uger.

Samtlige sigtede nægter sig skyldige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel