Kolding Netavis

Fire partier indgår i valgteknisk samarbejde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
De Konservative med borgmesterkandidat, Knud Erik Langhoff, er gået ind i et valgteknisk samarbejde med Pernille Schwaner fra Liberal Alliance, Jens Christian Olesen fra KristenDemokraterne og Jan Skræddergaard fra Nye borgerlige. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Fire blå partier i Kolding går nu sammen i et valgteknisk samarbejde.

De fire partier – Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Det Konservative Folkeparti og Nye borgerlige i Kolding – har indgået aftale om valgteknisk samarbejde ved byrådsvalget 16. november i år.

-Valgteknisk samarbejde indgås for at undgå stemmespild ved valget. Der er tale om et rent teknisk samarbejde, men vi har set hinanden i øjnene og er enige om at det vil være helt naturligt, at de fire partier sætter sig sammen på valgaftenen for at sikre, at de afgivne stemmer får størst mulig vægt i det nye byråd, lyder det fra de fire partier i en pressemeddelelse.

Det forventes, at det nyvalgte byråd konstituerer sig umiddelbart efter, at valgresultatet på valgaftenen er kendt, med virkning fra 1. januar 2022.

De fire spids-/borgmesterkandidater, Pernille Schwaner fra Liberal Alliance, Jens Christian Olesen fra Kristendemokraterne, Knud Erik Langhoff Det Konservative Folkeparti og Jan Skræddergaard fra Nye borgerlige har ved indgåelse af valgteknisk samarbejde lagt vægt på, at aftalen er indgået imellem ligeværdige samarbejdspartnere.

De fire partier afleverede ved sidste valg et antal stemmer til Venstre og Dansk Folkeparti svarende til næsten to mandater, via det dengang indgåede valgtekniske samarbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel