Kolding Netavis

Fire bowlere fra Kolding udtaget til VM i Dubai

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Cecilile Dam. Pressefoto.

Formanden for den lokale klub undrer sig over bowlingforbundet.

I bowlingklubben Trekanten KIF kan man næsten ikke få armene ned. Klubben har fået to herre og to damer udtaget til verdensmesterskaberne i Dubai i dagene fra den 3. til 19. oktober, hvilket er super flot, når det tages i betragtning, at Dansk Bowling Forbund – af sparehensyn – kun er udtaget seks spillere i alt.

De fire spillere er: Cecilie Dam, Mika Glud Guldbæk, Mik Stampe og Thomas Larsen.

Formanden for BK Trekanten KIF, Ole Stampe, oplyser i forbindelse med udtagelsen, at dette VM er lidt usædvanlige, da det er besluttet, at der kun skal være fire herrer og fire damer fra hver nation hvor der skal spilles både single double hold og mix.

Det rejser et par spørgsmål, når man kun har udtaget to damer i Danmark, når forbundet har 11 spiller i bruttotruppen.

-Det må tyde på, at man ikke har den store tiltro til resten af de danske piger i truppen. Forklaringen lyder, at der ikke er penge til at sende et fuldt hold, siger Ole Stampe og fortsætter:

-Det synes forkert, at der ikke stilles fuldt hold, og ud fra den økonomi, som er kendt af os, synes forklaringen søgt. I BK Trekanten KIF finder vi det rigtig ærgerligt, at man ved denne beslutning ikke kan deltage med alle deltagere i alle events. Det begrænser naturligt chancen for en overraskende medalje og den udvikling, som vi i klubben finder så essentiel for fremtiden i dansk bowling. Når det er sagt, er vi selvfølgelig meget stolte over, at Mika Glud Guldbæk og Cecilie Jeanette Mortensen Dam er udtaget. Det er første gang, de er med til VM for senior.

Mika Glud Guldbæk glæder sig til VM:

-Jeg glæder mig utrolig meget til at repræsentere Danmark til en af de første store internationale aktiviteter i lang tid. Det bliver spændende at konkurrere i det nye format til dette VM. Jeg er helt klar på at gøre mit allerbedste i Dubai, siger hun.

Cecilie Dam Mortensen siger:

-Det er helt vildt at tænke på, at jeg skal med til et VM. Ord kan ikke helt beskrive, hvilke følelser der gik igennem mig, da jeg så mit navn under udtagelsen. Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, og jeg er så stolt af kunne repræsentere Danmark for første gang som senior bowler til VM.

På herresiden blev Thomas Larsen og Mik Stampe ikke uventet udtaget. Det er to spillere, som har prøvet det meste både i EM, VM og i PBA så der er store forventninger til dem, og fælles for er, at de har vundet både EM og VM medaljer.

-Jeg glæder mig utroligt meget til dette VM. Efter to år uden nogle mesterskabet, og en fuldstændig ændret hverdag i forhold til corona-nedlukninger og begrænset træningsadgang. Så føles det fuldstændig fantastisk, fortæller Mik Stampe.

Thomas Larsen siger:

-Det bliver et meget anderledes VM, da det er første gang, vi skal spille mix, og formatet er helt anderledes end førhen. Det bliver interessant at se hvordan det er. Og så er det selvfølgelig rigtig fedt, at fire ud af seks spillere kommer fra Trekanten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel