Kolding Netavis

Fejringen af Kaninens år slutter på Koldinghus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kirkesalen på Koldinghus har før lagt ramme til en nytårskoncert arrangeret af Confucius Institute. Pressefoto.

I Kina har man taget hul på Kaninens år. Og her i Kolding er der en åben invitation til den fest, som nu afslutter den to uger lange fejring af det kinesiske nytår.

Det drejer sig om den traditionelle lanternefest, som bliver holdt over alt i Kina. Og altså også her i byen. Det skyldes, at kulturudvekslingsprogrammet Confucius Institute holder til på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Kinesere fra instituttet står bag lanternefesten, som foregår fredag den 3. februar fra klokken 15 til 17 i Kirkesalen på Koldinghus.

Her optræder orkestret Vent d’Orient Vent d’Occident, som både spiller traditionel kinesisk musik, men som også laver omarrangerede udgaver af anden musik. Da det internationale orkester gør holdt i Danmark ved denne lejlighed, er der derfor også en tango af den danske komponist Jacob W. Gade på programmet.

Arrangementet på Koldinghus bliver indledt på engelsk af en ansat fra Confucius Institute, som kort vil redegøre for den tradition, som ligger bag den kinesiske lanternefestival.

Koncerten er gratis, når entré til museet er betalt.

Det er muligt at tilmelde sig på forhånd på koldinghus.dk. Det er også muligt at deltage uden tilmelding, men så kan man risikere, at der ikke er flere siddepladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel