Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Heldigvis har vi her i området været forskånet for mange markbrande i forbindelse med høsten. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Heldigvis har vi her i området været forskånet for mange markbrande i forbindelse med høsten. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Få markbrande i forbindelse med høsten

Skrevet af  Mandag 6. August 2018 | 18:21

Mens brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde har huseret i stort antal i vore naboområder, så har vi her i vores lokalområde stort set været forskånet for den slags – og heldigvis for det.

Mens brandværn i vores naboområder næsten har måttet rulle slanger ud hver dag den seneste tid, så Trekantbrand her i området kun haft få udrykninger til brande i naturen og brande i forbindelse med høstarbejde, skriver netavisen Sebro Press.

Netavisen har registreret, at Trekantbrand station Vamdrup i forbindelse med tørken har været i aktion fire gange. En brand i en grøftekant ved Fovslet og to gange med assistance til station Stepping til markbrande ved Ødis-Bramdrup og ved Højrup, samt en assistance til station Lunderskov til en markbrand i Jordrup. Derudover har slangerne også været rullet ud i forbindelse med naturbrand ved Vamdrup, antændt af toget.

Station Lunderskov har også kun været kaldt ud få gange, som en følge af tørken. Til en naturbrand i Gelballe og en markbrand i Jordrup. Endvidere har brandfolkene i Lunderskov assisteret station Vejen ved en brand i Andst, hvor også et værksted var truet. Og så ydede de også hjælp ved branden, som toget havde antændt flere steder ved Vamdrup.

Station Stepping har som nævnt været en tur i Ødis-Brandrup og Højrup til markbrande, og station Tyrstrup (Christiansfeld) har sammen med Stepping slukket en markbrand ved Frørup.

Høstbrandene har typisk ramt uhøstede og høstede marker, antændt under høstarbejde, samt landbrugsmaskiner, som eksempelvis mejetærskere. Heldigvis er hverken mennesker eller dyr kommet til skade. Derimod har brandfolkene reddet adskillige hektar natur og korn fra flammernes bytte.

Men bank under bordet. Faren for brande, som en følge af tørken, er endnu ikke helt overstået. Det er fortsat meget tørt, og der høstes stadig mange steder. Søndag måtte der eksempelvis gribes ind af brandfolk flere steder rundt omkring os. Især egnene omkring Vejen og Haderslev er hårdt ramt af markbrande i denne sommer.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Februar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28