Kolding Netavis

Et område i Kolding er ude af ghettolisten

Flere i job flytter ghettoområder.

Listen over udsatte boligområder og ghettoområder er netop blevet opdateret for 2020, og her fremgår det, at Munkebo ikke længere er på listen over hårde ghettoområder. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

En af de fem faktorer, der er afgørende for, om et område kommer på listen over hårde ghettoområder er, hvor mange der står uden for et arbejdsmarked. Altså om dem der bor i området er i arbejde eller tager en uddannelse. Både Munkebo og Skovparken har gennem de senere år haft for mange, der ikke har været en del af arbejdsmarkedet. Helt konkret var over 40 % uden beskæftigelse i den seneste opgørelse fra 2018.

I de seneste år har Kolding Kommune arbejdet sammen med boligområder om at få flere i beskæftigelse og uddannelse. Og den indsats ser nu ud til at have båret frugt, da den seneste opgørelse viser at i både i Skovparken og Munkebo er antallet af beboere nu kommet under 40 % som forsørges af det offentlige.

– Vi kunne fra starten af se, at vi som udvalg for beskæftigelse havde en stor og vigtig opgave. Derfor har vi hele tiden haft et skarpt fokus på at sætte konkrete initiativer i gang, der fremmer beskæftigelsen i området. Og nu kan vi se, at det har båret frugt, og helt konkret nu også har betydet, at Munkebo er kommet af listen over hårde ghettoer, fortæller formand i Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, Poul Erik Jensen.

– Det er dog rigtig vigtigt, at vi også holder fast i indsatserne i områderne, så endnu flere beboere kommer i ud i job. Det er vigtigt for os alle, at vi ikke har områder i Kolding, som står på en ghettoliste, men det er endnu vigtigere for den enkelte at have et job at stå op til, tjene sin egen løn og få del af et netværk på en arbejdsplads, slutter Poul Erik Jensen.

Skovvejen/Skovparken er fortsat på ghettolisten.

Fakta

Der har været en del forskellige indsatser i områderne for at skabe målrettede indsatser, som hjælper beboerne i gang med job eller uddannelse. Det har både været en øget tilgængelighed for beboerne, hvor de lettere har kunne få kontakt til medarbejdere, og teams af medarbejdere i Kolding Kommune der arbejder sammen om at hjælpe beboerne i job og uddannelse.

Det arbejde fortsætter, og lige nu er Kolding Kommune i dialog med virksomheder, der er særligt gode til at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til de mennesker, der ikke har så mange erfaringer med at have et fast job. Udfordringerne for disse borgere kan både være sprog eller personlige eller sociale udfordringer.

Det er Transport- og Boligministeriet, der udgiver ghettolisten hvert år til december. Listen er udarbejdet på baggrund af tal, som er trukket over de sidste to år. I forhold til at vurdere, om et område skal betegnes som et ghettoområde, bliver det vurderet på, om beboerne har tilknytning til arbejdsmarkedet, graden af uddannelse, den gennemsnitlige indkomst, kriminalitet og hvor mange indvandrere og efterkommer, der bor i området.

Se hele ghettolisten her…

Tagget med:
Del denne artikel