Kolding Netavis

Endelig håb om, at roderiet på Banegårdspladsen snart er slut

Et vue ud over Banegårdspladsen i Lunderskov, som den så ud mandag eftermiddag. Foto: sebro-press.

På fredag lægges – måske – asfalt.

Nu skulle det være ganske vist! Det lysner for færdiggørelsen af den meget langtrukne renovering og forskønnelse af pladsen foran og bagved den gamle fredede stationsbygning fra 1874 i Lunderskov, skriver Lunderskov Folkeblad.

Nu forlyder det, at arbejdet er så vidt, at der på fredag kan lægges ny vejbelægning på gaden hen over Banegårdspladsen.

Arbejdet har været en langtrukken sag. Det har stået på siden 10. januar, og siden har pladsen og de tilstødende, normalt stærkt trafikerede gader i bymidten, været lukket for trafik med omkørsler til følge.

Nu senest er der dog officielt ved skiltning for første gang proklameret, at den langvarige generende spærring af området forventes ophævet den 20. maj! Der er nok også mange, som håber, at udmeldingen denne gang holder stik. Det er nemlig ikke første gang, der er sendt lignende meldinger ud, uden at de har holdt vand.

Først blev der fra Kolding Kommune proklameret, at arbejdet ville være afsluttet allerede ved udgangen af februar. Det blev senere ændret til et lille stykke hen i marts:

-Indrømmet, det har været – og er – et langt sejt træk. Men nu lysner det. Efter planen skal vejbelægning lægges på fredag, lød det optimistisk fra en af folkene på arbejdsstedet, da avisen mandag eftermiddag kom forbi Banegårdspladsen i Lunderskov.

Det har dog ikke været muligt at få en officiel kommentar fra Kolding Kommune til udtalelsen.

Den store plan

Det hele handler kort fortalt om et stort samlet renoverings- og forskønnelsesprojekt omfattende Banegårdspladsen og arealer ind mod perronen og skinnerne, så hele området, med den gamle stationsbygning i centrum, kommer til at fremstå som en helhed.

Endvidere omfatter projektet også renovering af den tilstødende Jernbanegade – efter et omfattende kloakarbejde, som har stået på i byen hen over de seneste fire år! Ved Jernbanegade indrettes der ind mod banegårdsterrænet et antal tidssvarende parkeringspladser og et stoppested for busser.

Ramt af ’drillerier’

Projektet har fra starten været ramt af, hvad man kan kalde for drillerier. Først corona’en. Så en periode med dårligt vejr. Men et stort antal uforudsete kabler i jorden har forsinket mest for arbejdet med gravemaskiner.

Nu senest er projektet løbet ind i mangel på materialer. Især beton. Sådan har i hvert fald Jan Schjerning, Lunderskov, der er byrådsmedlem for Venstre, forklaret forsinkelsen på facebook. Men måske kan det gamle mundheld bruges om projektet i Lunderskov: ”Det skal være skidt, før det bliver godt”.

Tagget med:
Del denne artikel