Efterårsferie med trafikale udfordringer ved Kolding

Torsdag 11. Oktober 2018 19:45 920
Der er særlig risiko for forsinkelser i hjemrejseweekenden på E45 ved Kolding på grund af et større og længerevarende vejarbejde med at opsætte støjskærme i nordgående retning på Sønderjyske Motorvej mellem Kolding V og Bramdrupdam. Foto: Vejdirektoratet. Der er særlig risiko for forsinkelser i hjemrejseweekenden på E45 ved Kolding på grund af et større og længerevarende vejarbejde med at opsætte støjskærme i nordgående retning på Sønderjyske Motorvej mellem Kolding V og Bramdrupdam. Foto: Vejdirektoratet.

Skolernes efterårsferie starter fredag, og så bevæger danskerne sig traditionelt ud på vejene for at køre på ferie og besøge familie og venner.

Især den første lørdag i efterårsferien forventer Vejdirektoratet tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder i landet. Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet fra Sjælland mod Jylland via E20 Fynske Motorvej samt sydover ad E45 mod Tyskland.

Rejsetrafikken vil især kunne mærkes på følgende strækninger:

- E45 Sønderjyske Motorvej omkring Kolding
- E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart
- Rute 21 til og fra Sjællands Odde
- Den danske-tyske grænse ved Padborg

Lørdag den 20. oktober, når ferien er ved at klinge af, skal man også være opmærksom på, at der vil være mange biler på vejene. Det vil særligt være nordover fra Tyskland og fra Jylland over Fyn og Sjællands Odde mod hovedstadsområdet, oplyser Vejdirektoratet.

Særlig risiko for forsinkelser ved Kolding og ved grænsen

Bemærk i øvrigt, at der er særlig risiko for forsinkelser i hjemrejseweekenden på E45 ved Kolding på grund af et større og længerevarende vejarbejde med at opsætte støjskærme i nordgående retning på Sønderjyske Motorvej mellem Kolding V og Bramdrupdam.

Derudover kan grænsekontrollen ved Padborg også betyde forsinkelser for de trafikanter, der skal hjem mod Danmark. Det gælder især i sidste weekend af efterårsferien. Sidste år registrerede Vejdirektoratet op til 20 minutters forsinkelse enkelte dage, og vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum.

Hvis du ikke skal holde efterårsferie i uge 42, kan du se frem til en uge, hvor der vil være færre biler på vejene og kortere rejsetid i hverdagene.

Mange militærkøretøjer på vejene

I begyndelsen af oktober vil der være en del udenlandsk militæraktivitet på det danske motorvejsnet og på vejene i og omkring Flyvestation Skrydstrup. Det sker i forbindelse med NATOs største øvelse i årevis – Trident Juncture 18, der kommer til at foregå i Norge. I den forbindelse skal lande som England, Frankrig og Tyskland sende materiel, køretøjer og mandskab igennem Danmark og Sverige til Norge.

Der vil ankomme både soldater, materiel og køretøjer fra vores allierede NATO-lande via den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og køre videre til den dansk-svenske grænse ved Øresundsboen. Primært via motorvejsnettet, men også jernbanenettet vil blive benyttet til transporterne.

Tags