Kolding Netavis

Dronningen, kronprinsen og prins kommer til Christiansfeld

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
På søndag får dronning Margrethe følgeskab af Kronprins Frederik og Prins Christian. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Dronning Margrethe får følgeskab af to familiemedlemmer, når Margrethe på søndag besøger Christiansfeld.

Så er det ganske vist. I år kommer Dronning Margrethe til markering af Genforeningen. Og hun kommer ikke alene. Med sig har hun to kongelige generationer nemlig Kronpris Frederik og Prins Christian. Det oplyser Kolding Kommune.

Det hele foregår på søndag.

De kongelige ankommer i karet til den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding klokken 10. Her vil der først være taler af borgmester Jørn Pedersen (V) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Og herefter vil Dronning Margrethe selv holde en tale.

Genforeningsmarkeringen skulle have været afholdt sidste år i anledningen af, at det var 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark og Kong Christian d. X red over grænsen. Men på grund Corona blev markeringen udskudt.

Corona bremser folkefest

Der er dog stadig Corona-begrænsninger, og derfor bliver dronningens besøg ikke den store folkefest som i 1920. Der bliver tale om et lukket arrangement, hvor kun gæster med billet kan komme ind.

Dronning Margrethe har et stramt program, da hun også skal besøge Haderslev, Aabenraa og Sønderborg på søndag. Alligevel har Kongehuset meddelt, at Dronning Margrethe kører ind gennem Christiansfeld på vej til Haderslev. Der vil blive mulighed for at vinke til dronningen, når hun i bil kører gennem byen.

Hvis man som tilskuer vil tage ophold på Grev Zinzendorffs Plads foran Brødremenighedens kirke, skal man fremvise Corona-pas. Pladsen vil være opdelt i to zoner, hvor der højest kan være 200 personer.

Der opfordres generelt til at man ikke forsamles i større grupper og er opmærksom på at holde afstand og blive hjemme, hvis man har symptomer på Corona.

Gardehusarerne bor i Christiansfeld

Allerede torsdag rykker gardehusarerne ind i Cuben, hvor de flotte heste skal opstaldes indtil de på søndag skal følge kareten med den kongelige familie.

Gardehusarregimentets Hesteskadron består af 26 heste og 38 værnepligtige, desuden vil der være de seks hvide heste fra Den Kongelige Stald-Etat, som skal trække kareten.

På grund af Covid-19 vil der desværre ikke være åben stald. Men det vil alligevel være synligt, at hesteskadronen er ankommet. De træner nemlig i området op til selve dronningebesøget, hvorfor Kolding Kommune opfordrer til at passe på i trafikken.

Hesteskadronen træner eskorteruten fredag den 11. juni ca. kl. 13-15. Og ca. kl. 15-16 rider de igennem Christiansfeld by. Lørdag træner de igen i området fra ca. kl. 13-15.

Testcenter midlertidigt flyttet

I forbindelse med at Hesteskadronen opholder sig ved Cuben, er testcenter for Covid-19 flyttet til biblioteket. Det drejer sig om perioden fra og med torsdag den 10.juni til og med søndag den 13. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel