Kolding Netavis

Dronerne flyver over Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Planen er, at dronerne i etaper skal tjekke hele TREFOR Varmes 1150 kilometer store fjernvarmeledningsnet. Foto: TREFOR Varme.

I de nærmeste dage kan det godt betale sig for beboere i norddelen af Kolding at kigge godt efter på nattehimlen.

Her er dronepiloter fra BL Termografi nemlig ude med deres droner for at tjekke fjernvarmenettet for fejl og mangler.

BL Termografi og TREFOR Varme har et samarbejde om at afsøge fjernvarme-nettet. En konstellation begge parter er ganske tilfredse med:

– Vi bruger dronerne til at afsøge fjernvarmenettet for lækager og fejl. Så behøver vi ikke grave over længere strækninger for at finde det præcise sted, hvilket kan være dyrt og besværligt – istedet sender dronerne termografiske billeder hjem. Dem kan vi tjekke i stedet for at sende en mand ud fysisk, fortæller Helge S. Hansen, varmeforsyningschef i TREFOR Varme, i en pressemeddelelse.

Gode resultater

Sidste vinter satte TREFOR Varme forsøgsvis en række drone-flyvninger igang med fjernvarmenettet som omdrejningspunkt. Det gav vældig gode resultater, lyder det fra selskabet.

– Vi konstaterede nogle brud og fejl på ældre rør, som vi efterfølgende kunne grave målrettet efter og fikse. Det har sparet os både tid og penge at bruge drone-teknologien, fortæller Helge S. Hansen.

Permanent løsning

Derfor har selskabet nu indført drone-teknologien som en permanent løsning, og det betyder, at når vejret bliver koldt og krystalklart, som det er i øjeblikket, så skal dronerne på vingerne.

Dronerne bliver fløjet af det fredericianske firma, BL Termografi.

– Vi starter med de to områder i Kolding og Vejle, og så planlægger vi ture med dronerne, efterhånden som der er behov, siger Jacob Ramsgaard, afdelingschef i BL Termografi.

Det klare vejr har ladet ventet på sig i den regnfulde, lune vinter, fortæller han – men nu er det dronetid.

Planen er, at dronerne i etaper skal tjekke hele TREFOR Varmes 1150 kilometer store fjernvarmeledningsnet. Og det generer bestemt ikke varmeforsyningschefen:

– Det er da glædeligt, at vi er blevet mere effektive. Og så er droner jo lidt spændende at arbejde med, selvom vi normalt ikke beskæftiger os med det, der er ovenover jorden, slutter Helge S. Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *