DF tilbyder håndsrækning til børnefamilier

Mandag 13. August 2018 04:44 1351
-I Kolding Kommune har vi et stort fokus på tidlig indsats, og vi kan se, at det virker, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) -I Kolding Kommune har vi et stort fokus på tidlig indsats, og vi kan se, at det virker, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Dansk Folkeparti i Kolding er klar med en håndsrækning til børnefamilierne.

Står man pludselig i en situation, hvor man har svært ved at sætte grænser for sit barn eller oplever, at barnet har problemer i skolen, så kan det synes uoverskueligt at finde relevant materiale i bøger eller på nettet, og måske er omgangskredsens viden forældet.

Men da en god hverdag har afgørende betydning for børns trivsel, står Dansk Folkeparti nu klar til at tilbyde børnefamilier en håndsrækning, skriver partiet i en pressemeddelelse:

- I Kolding Kommune har vi et stort fokus på tidlig indsats, og vi kan se, at det virker. Derfor mener vi i Dansk Folkeparti, at der kan gøres endnu mere, hvis vi giver travle familier adgang til gratis webinarer, der har fokus på forskellige udfordringer for børn og unge, fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF), som håber på at forslaget møder bred politisk opbakning i de kommende budgetforhandlinger.

Bedre sammenhæng

Forslaget øger muligheden for at skabe bedre sammenhæng mellem de indsatser, der sker på skolerne eller i daginstitutionerne og dem i hjemmet. Dette vil ikke kun have en gavnlig effekt på børns trivsel og læring, men også frigive nogle ressourcer på 0-18 års området, som kan være med til at opretholde det høje kvalitetsniveau i kommunens skoler og daginstitutioner.

Mulighederne for temaer spænder vidt og bredt.

- Vi ved blandt andet., at der er sket i stigning i antallet af børn, der starter i børnehave med sproglige udfordringer. Kunne vi derfor give forældrene en nem adgang til hurtig og relevant sparring, ville det ikke bare være positivt for børnenes sproglige kompetencer, men det vil også frigive nogle ressourcer i børnehaverne, så der blev mere plads til leg og læring, forklarer Kristina Jørgensen (DF).

Med forslaget ønsker Dansk Folkeparti dog også at afhjælpe nogle de mest alvorlige udfordringer, der kan ske i hjemmet:

- Når vi i pressen hører, at hver sjette barn bliver udsat for vold i hjemmet, så er det en kendsgerning, vi ikke bare kan ignorere. Forældre gør som udgangspunkt altid det bedste, de kan, men måske mangler nogle forældre redskaber til at tackle deres trodsige tumling eller teenager. Her åbner vi derfor op for, at der kan være en anonym og gratis mulighed for hjælp, før det måske ender galt, fastslår Kristina Jørgensen (DF).

Tags