Kolding Netavis

Damptoget på ”bryllupsrejse”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her passerer det gamle, flotte veterantog Vamdrup Station lørdag eftermiddag på vej tilbage mod Lunderskov efter turen med bryllupsgæsterne på veteranbanen mellem Vojens og Haderslev. Foto: sebro-press.

Det gamle nostalgiske damptog fra Lunderskov har efterhånden mange gøremål. Og det er ikke kun de velkendte veterantogskørsler på de lange skinner mellem Vejle og Jelling, eller på den romantiske veteranbane mellem Vojens og Haderslev.

I lørdags pustede det gamle flotte damplokomotiv af sted med de gamle nostalgiske vogne på krogen på en rigtig ”bryllupsrejse”. Det var et brudepar, som havde hittet på at markere deres store dag ved at invitere alle gæsterne med på en togrejse ad den knap elleve kilometer lange veteranbane fra Vojens til Haderslev, skriver Lunderskov Folkeblad.

Kaffe og forfriskninger

På perronen i Haderslev blev gæsterne budt på kaffe eller andre former for forfriskninger, før toget igen ad det krogede og hyggelige jernbanespor i bumletogs-fart kørte tilbage til Vojens.
Bryllupstoget bestod under turen af et gammelt flot og velpudset damplokomotiv fra 1916 og tre personvogne af den rigtige gode gamle slags med åbne ende-perroner. Den ældste fra 1898 og den yngste fra 1916!

Men det er ikke den eneste tur, det gamle damptog i den seneste tid har været ude på. Toget bliver benyttet ved privatfester og andre former for fejringer og ved udflugter.

Støtteforeningen KLK’s medlemsblad, Togfløjten, fortæller, at toget også har medvirket ved filmoptagelser til årets julekalender i TV, som kommer på skærmen i december måned på DR1.

Det er Sydjyllands Veterantog, som har hjemsted i Lunderskov, der står for både kørslerne med toget og for vedligeholdelsen af det nostalgiske togmateriel. Og sidstnævnte foregår i DSB’s gamle remise og udføres udelukkende af en gruppe frivillige ”tognørder”.

Klargøring til sommer

Lige har nu nørderne travlt med at gøre toget klar til sommerens veterantogskørsler på strækningen fra Vejle til Jelling gennem det smukke område Grejsdalen, og på den hyggelige veteranbane mellem Haderslev og Vojens.

Og helt som sædvanligt køres Vejle-Jellinge-turen på søndage i juli måned. I år blev der dog kørt en enkelt dag mellem Haderslev og Vojens – og det bliver søndag den 24. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel