Kolding Netavis

Center skifter navn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Region Syddanmark.

Centeret, der tidligere hed Telepsykiatrisk Center, udvikler og forsker i digitale løsninger, som gør psykiatrien mere tilgængelig for patienterne. Men teknologierne er løbet fra det oprindelige navn.

Psykiatrien i Region Syddanmark oplyser, at Telepsykiatrisk Center ændrer navn til Center for Digital Psykiatri.

Siden det første projekt i 2013 er centret vokset meget, og opgaverne er blevet mere mangfoldige i forhold til at matche behovene i psykiatrien med et bredt udvalg af digitale løsninger.

Centeret har i dag flere end 60 medarbejdere og egen forskningsenhed i samarbejde med SDU – og arbejder med en bred portefølje af digitale indsatser, bl.a. virtual reality, internetbaserede interventioner, apps, sensorteknologi og video.

-Jeg er meget glad for det nye navn. Det er lettere at udtale, mere 2022 og det beskriver meget bedre, hvad vores ekspertise er. Det har været en tilbagevendende udfordring for os at forklare, hvad telepsykiatri dækker over. Digital psykiatri beskriver bedre vores forankring i psykiatrien med afsæt i et bredt udvalg af digitale løsninger til forebyggelse og behandling ved psykisk lidelse, siger Marie Paldam Folker, centerchef i Center for Digital Psykiatri, i en pressemeddelelse.

Center for Digital Psykiatri er en del af Psykiatrien i Region Syddanmark. Centeret understøtter udvikling og brug af digitale løsninger i psykiatriens afdelinger i samarbejde med patienter, pårørende og behandlere. Derudover driver centeret udviklings- og forskningsprojekter med støtte fra danske og internationale puljer og fonde.

Endelig tilbyder centeret fællesregionale onlinetilbud i hele landet, bl.a. Internetpsykiatrien.dk og Danmarks mest besøgte informationsside om mental sundhed for unge, Mindhelper.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel