Bryske mænd skal også passe på sig selv

Onsdag 27. November 2019 17:11 773
Tag lige og luk øjnene, og træk vejret godt ind og ud. Sådan lød et af rådene fra chefkonsulent Anette Hoffman, der onsdag holdt oplæg om arbejdssikkerhed for EWII Koncernens cirka 100 teknikere og montører. Foto: EWII. Tag lige og luk øjnene, og træk vejret godt ind og ud. Sådan lød et af rådene fra chefkonsulent Anette Hoffman, der onsdag holdt oplæg om arbejdssikkerhed for EWII Koncernens cirka 100 teknikere og montører. Foto: EWII.

Bryske mænd skal også passe på sig selv.

EWII-koncernen holder øvelse med fokus på sikkerheden for deres teknikere og montører.

- Det kan jo godt være, der er nogen, der synes, det er lidt pinligt, siger servicetekniker Peter Damsgaard, og fortsætter:

- Men der er ikke ret mange af os, der ikke har en eller anden skavank.

Han står sammen med 50 af sine kolleger i gule veste med en grøn elastik i hånden, og skal lave øvelser, der kan styrke ryg og nakke. Selv om der er et par skæve smil over den uvante situation, er de fleste med på, hvorfor de står der.

EWIIs teknikere og montører arbejder i akavede stillinger, kravler i stiger, ned i udgravninger, op i lifte eller løfter tunge ting – og det kan kroppen ikke holde til i længden, hvis ikke, der er høj fokus på arbejdssikkerheden. Derfor holder EWII Koncernen sikkerhedsevent hele dagen, med indlæg fra chefkonsulent Anette Hoffmann fra Dansk Industri og fire forskellige stande, alle 50 mand skal besøge. Målet er at medarbejderne forebygger de gener, der kan opstå ved deres hårde fysiske arbejde.

Og det bliver taget godt imod hos medarbejderne. Ved håndsoprækning står det klart, at flere døjer med ondt i ryggen:

- Det er jo nok lidt en øjenåbner at afholde en event som det her. Jeg har selv ondt i ryggen, og skal træne hver dag, men det er ikke så meget, der egentlig skal til. Alle kan nok få de 5-10 minutter ind i hverdagen, og få trænet lidt, mener Peter Damsgaard.

Der er cirka 100 montører i alt i EWII Koncernen, fordelt på el, vand, varme , fiber og teknik.

Se billederne nedenunder...

Tags