Kolding Netavis

Britta-sagen bliver til et teaterstykke

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Mungo Park er blevet inspireret af Britta-sagen.

Historien om Danmarks – for tiden – mest omdiskuterede kvinde, Britta Nielsen og 111 manglende millioner, danner nu grundlag for teater på Mungo Park Kolding, oplyser Mungo Park i en pressemeddelelse.

Det bliver en af Danmarks unge, mest interessante instruktører, Anna Andrea Malzer, som skal skabe forestillingen:

– Dét, som interesserer mig som instruktør er, at trods vi ved så lidt om Britta, reagerer vi så emotionelt på hendes fortælling. Er det fordi, vi går i panik over at leve i et hullet system? Vi har i årevis kendt til hvidvask og skattesnyd for milliarder. Er det fordi Britta er en helt almindelig borger, endda en kvinde? Er fænomenet Britta et symptom på større og mere komplekse problematikker i vores samfund?, siger Anna Andrea Malzer i pressemeddelelsen.

Mungo Park Kolding har skabt flere originale politiske og samfundsrevsende forestillinger og teatret vælger nu at skabe en forestilling ud af sagen om Britta Nielsen og de forsvundne 111 millioner.

Forestillingen bliver ikke kun en teaterhistorie om Britta Nielsen:

– Det er jo klart at den her forestilling ikke kun handler om én person. Den bør handle om hvad vi egentlig har tilbage hvis vi ikke kan have en grundlæggende tillid til vores system og hinanden, siger teaterdirektør Sophie Lauring og fortsætter:

– Vores opgave er nu at forholde os nysgerrige til det, som er sket og det, der kommer til at ske. Hvad har jeg – og hvad har du – til fælles med Britta?

Teaterforestillingen skal skabes ud fra et omfattende research-arbejde, der starter på et tidspunkt før sagen er kommet for retten i Danmark.

– Britta er for længst stemplet som et gennemgående dårligt menneske. For os er det helt rigtigt at påbegynde vores research nu, netop fordi vi er interesserede i at inddrage reaktioner fra mange sider, også før der er fældet en dom, slutter Sophie Lauring.

Teaterforestillingen har premiere i efteråret 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *