Borgmester siger nej tak til Eva Kjer Hansen

Torsdag 17. September 2020 18:46 519
Jørn Pedersen støtter Jakob Ville til borgmesterposten og ikke Eva Kjer Hansen. Foto: BlumePress (Arkivfoto) Jørn Pedersen støtter Jakob Ville til borgmesterposten og ikke Eva Kjer Hansen. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

- Jeg bryder mig ikke om, at man flyver en person ind for stemmerne, det er en uskik, siger Koldings afgående borgmester, Jørn Pedersen til TV Syd.

Folketingsmedlemmet Eva Kjer Hansen (V), der er valgt i Kolding-kredsen, får ikke opbakning fra Koldings nuværende borgmester, Jørn Pedersen (V). Eva Kjer Hansen vil nemlig gerne være borgmester i Kolding efter Jørn Pedersen, der stopper 31. december 2021. Han genopstiller nemlig ikke til borgmesterposten.

Eva Kjer Hansen har meldt ud, at hun gerne vil være borgmester i Kolding - og gerne flytter til Kolding.

Men det vinder ikke indpas hos Jørn Pedersen:

- Jeg bryder mig ikke om, at man flyver en person ind for stemmerne, det er en uskik. Jeg ser gerne at en hjælperytter, som har været med til at kæmpe, også får muligheden for at blive kaptajn, siger Jørn Pedersen til TV Syd.

Det var i august, at Jørn Pedersen meldte ud, at han ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Kort efter meddelte Jakob Ville, at han gerne ville være borgmester i Kolding. Og fornylig kom samme melding så fra folketingsmedlem Eva Kjer Hansen.

Vil have en lokal politiker

Det er vigtigt for Jørn Pedersen, at det bliver en lokal politiker og gerne Jakob Ville, skriver TV Syd.

For Jørn Pedersen hjælper det heller ikke noget, at Eva Kjer Hansen nu gerne vil flytte til Kolding:

- Jeg har respekt for Eva Kjer Hansen, men der har været 30 gode år til at flytte til den kommune, hun holder af. Så hun måttet være flyttet til kommunen tidligere og efterfølgende stille op til pladsen, siger Jørn Pedersen til TV Syd.

Den 8. oktober skal Venstre vælge sin spidskandidat til kommunalvalget næste år.

Og hvis valget falder på Jakob Ville, er Jørn Pedersen - i følge TV Syd - parat til, at forlade borgmesterposten før tid og overlade roret til Jakob Ville.

Tags