Borgerbudgetter gav penge til fem projekter

Tirsdag 09. Oktober 2018 03:16 843
Fem projekter fik lørdag 15.000 kroner i Brændkjær. Pressefoto. Fem projekter fik lørdag 15.000 kroner i Brændkjær. Pressefoto.

Fem projekter fik 15.000 kroner i weekenden, da borgerbudgetteringsprojektet Brændkjær Bestemmer gik i luften for 7. gang.

Siden 2013 har politikerne afgivet magten og økonomisk kompetence til 5.800 borgerne i Brændkjær i Kolding, så de årligt selv kan bestemme, hvad der skal sættes gang i af aktiviteter i deres lokalområde. Lørdag dystede seks borgerprojekter således om fem gange 15.000 kroner.

- Vi politikere skal turde give noget af magten fra os og lade de borgerne selv bestemme. Vi kan ikke vide, om det er en Tarzanbane, en madklub eller noget helt tredje, der er brug for. Ved borgerbudgettering stiller vi penge til rådighed, men det er lokale selv, der beskriver projekter, indhenter tilladelse og mobiliserer opbakning til de indkomne forslag, forklarer Karina Lorentzen, social- og sundhedsudvalgsformand, i en pressemeddelelse.

Siden Brændkjær Bestemmer startede, har området fået mange flere og forskelligartede foreninger, som laver aktiviteter, en lokal legeplads, en byfest og mange andre initiativer med en saltvandsinsprøtning på 15.000 kroner til at styrke det lokale fællesskab.

Penge til fem projekter

Det 7. Brændkjær Bestemmer gav først og fremmest penge til at videreudvikle byfesten, som allerede har været afholdt en gang. Den samlede 2.000 mennesker og gav både penge og medlemmer til den forening, der kæmper for en lokal hal.

- Det vigtigste med borgerbudgetterne er, at vi får skabt nogle fællesskaber, og jeg synes, vi får meget for pengene. Det giver sammenhold, noget at gå til, og flere lærer hinanden at kender i lokalområdet. Jeg vil rigtigt gerne udvide muligheden for borgerbudgetter til andre områder af kommunen, fortæller Karina Lorentzen.

Der faldt også penge af til en bog, der skal beskrive områdets historie, aktiviteter for ældre og børn samt den lokale legeplads, som besøges af hundreder af børn og voksne hver uge.

Tags