Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jack Abilslund-Gregersen (t.v.) og Jørn Dohrmann (t.h.). Privatfoto. Jack Abilslund-Gregersen (t.v.) og Jørn Dohrmann (t.h.). Privatfoto.

Bør bevares som industrihavn

Skrevet af  31-01-2019- 07:03:09

Læserbrev af Jack Abilslund-Gregersen (DF), Katrinegade, 6000 Kolding & Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Har Kolding Kommune så god en økonomi, at vi kan tillade os at droppe skatteindtægterne fra de mange aktiviteter, der er på havnen? Nej, svaret på det spørgsmål er vist klart for de fleste.

Derfor må det også være klart, at vi naturligvis skal bevare og udbygge Kolding Industrihavn, der rummer hundreder af arbejdspladser. Det er da aldeles fjollet at forære de arbejdspladser til Fredericia eller andre, der tænker erhvervsmæssigt.

Et sprudlende erhvervsliv er og bliver altså en forudsætning for kulturelle aktiviteter og borgernær velfærd, men det er som om, at man i Kolding hellere vil tænke ”stort” som med "Nordic Synergy Park”, der endte i absolut ingenting.

Hvorfor skal vi dog til at gentage fortidens dumheder - ja, nærmest i endnu større skala? Jovist, lyder det da fortryllende og besnærende, når man bliver præsenteret for glitrende prospekter med ideer om restauranter, boliger og cafeer - lige ned til vandet. Men skulle man ikke lige lade fornuften råde?

For halvdelen af arealet gælder det vel, at man kommer til at sidde i skyggen og nyde udsigten over havnen mod nord? Solen vil der komme fra sydøst, mens vandet ligger til den anden side. Den side kan man vist ikke regne med har samme salgsværdi, som ”solsiden” har.

Den tåbelige beslutning om at ødelægge Kolding Havn - der i hundreder af år har tjent penge hjem til byen - kan gå hen og blive den dyreste og mest uigennemtænkte beslutning, der vil skade kommunen i mange, mange år frem. Men den beslutning kommer ikke til at leve længe, hvis det står til os.

Lad os få fornuften tilbage i Kolding Kommune.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31