Belysning af viadukt et skridt nærmere

Fredag 08. Marts 2019 04:39 1188
Belysningen af viadukten i Vamdrup skal ses som et led i en kunstnerisk oplevelse. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press. Belysningen af viadukten i Vamdrup skal ses som et led i en kunstnerisk oplevelse. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press.

Et længe næret ønske om kunstnerisk belysning i jernbanetunnellen på Østergade i Vamdrup er kommet et skridt nærmere. Kommunen har, som et førstegangsbeløb, sluppet 61.000 kroner løs til projektet fra Centerbypuljen 2019.

Oprindeligt har Vamdrup Byforum ansøgt om 125.800 kroner til formålet, men under en besparelsesrunde er beløbet beskåret til de nævnte 61.000 kroner. Restbeløbet forventes dog dækket som et forskud fra Centerpuljen 2020, skriver netavisen Sebro Press.

Sagen om belysningen af viadukten i Vamdrup har netop været behandlet i kommunens Lokaldemokratiudvalg. Det er udvalget, som fordeler pengene fra Centerbypuljen. I år er der i i puljen 570.000 kroner til deling mellem de tre centerbyer, Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld.

Fra mødet i Lokaldemokratiudvalget kan læses:

”Da belysningsprojektet er et stort ønske fra hele lokalområdet, vil man ikke gå på kompromis med kvaliteten, og Vamdrup Byforum ønsker at fastholde det beskrevne projekt og udgift. Derfor foreslår Vamdrup Byforum, at der afsættes 64.000 kr. fra næste års budget i Centerbypuljen”, lyder det i referatet fra mødet.

Og forslaget er åbenbart gået igennem, skriver Sebro Press.

Belysningen af viadukten i Vamdrup skal ses som et led i en kunstnerisk oplevelse, kædet sammen at højne trafiksikkerheden på Østergade, samt at skabe, som det hedder, en tydeligere visuel sammenhæng mellem det nye Kinotorv og bymidten.

Vamdrup Byforum har i forbindelse med sagens behandling gjort opmærksom at det skønnes, driften af belysningen vil beløbe sig til ca. 5.000 kroner årligt.

Tags