90-årig kvinde handlede resolut ved brand

Tirsdag 30. Oktober 2018 17:29 952
Mary Kvolsbæk Korff er kommet hjem fra sygehuset og har det godt, fortæller sønnen Ernest Korff til Sebro Press. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press. Mary Kvolsbæk Korff er kommet hjem fra sygehuset og har det godt, fortæller sønnen Ernest Korff til Sebro Press. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press.

Ved branden mandag morgen i Vamdrup handlede 90-årig kvinde lige efter bogen, fortæller brandfolk.

Dagen derpå - efter branden i en lejlighed i Nørregade i Vamdrup - har 90-årige Mary Kvolsbæk Korff det efter omstændighederne godt. Boligen i ejendommen på Nørregade 27 blev raseret ved branden, skriver netavisen Sebro Press.

Hendes søn, Ernest Korff, som hurtigt kom til stede ved branden, fortæller til Sebro Press, at ilden var opstået, fordi Mary Korff om aftenen havde anbragt en varmepude i en stol i soveværelset for at få lunet en smule op, inden hun skulle i seng.

Da hun senere gik ind for at se til puden, lugtede det lidt svedent i rummet. Og for en sikkerheds skyld trak hun stikket ud til varmepuden og gik ind i stuen og lagde sig til at sove på en sofa.

Soveværelset stod i flammer

Men heldigvis vågnede Mary Korff. Og da hun fik døren lukket op til soveværelset stod hele rummet i flammer. Hun lukkede resolut døren til værelset og forsøgte også at få ringet til 112. Med der gik lidt tid, fordi hun midt i det hele ikke kunne finde sine briller. Derefter valgte hun at bringe sig i sikkerhed uden for huset, fortæller Ernest Korff til Sebro Press.

Næsten samtidig, klokken 05.48 mandag morgen, modtog politiets 112-alarmcentral et opkald fra en nabo, som var vågnet ved noget spektakel. På tidspunktet brændte det så voldsomt, at der væltede sort røg ud fra huset og vinduerne sprang på grund af varmen.

Naboen ilede hurtigt til og tog sig af Mary Korff, som han fandt ude i baggården. Og kort efter ankom brandvæsenet fra lokalstationen i Vamdrup. Og heldigvis fik de hurtigt branden under kontrol. Og brandfolkene fortæller, at årsagen til at branden ikke fik større udbredelse skyldes, at Mary Korff resolut lige efter bogen sørgede for at lukke døren ind til det brændende værelse.

Mary Korff blev senere i en tilkaldt ambulance kørt til Kolding Sygehus til rutinemæssig observation for røgforgiftning og undersøgelse for chok, men Ernst Korff fortæller, at hun er kommet hjem, og har det godt efter den dramatiske oplevelse.

Tags