Kolding Netavis

750 års historie fortælles på Koldinghus’ mure

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, lover Koldinghus. Foto: Koldinghus.

Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når lys, lyd og effekter fortæller 750 års historie direkte på Koldinghus’ mure den 23. og 24. august.

Krig og fred. Konger og dronninger. Ridder og hoffolk. Liv, død og kærlighed.

En historie om alt dette kan opleves, når Koldinghus’ mure den 23. og 24. august bliver forvandlet til en levende fortælling, der vises direkte på slottet., skriver Koldinghus i en pressemeddelelse.

Med lys, lyd, effekter og et live soundtrack med Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Kongelige Opera, fortælles den dramatiske historie om Kolding og Koldinghus’ gennem de sidste 750 år.

Lysshowet varer 30 minutter og kan ses på følgende tidspunkter:

Torsdag den 23. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 22.30
Fredag den 24. august kl. 23.30

Lysshowet kan opleves fra plænen ved Koldinghus, Markdannersgade og Den Spanske Trappe. Showet er gratis.

Slottet fortæller

I Murenes Minder er det Koldinghus der siger ’Se mig’. Det er slottet som ser tilbage på sit lange liv, og som gennem lys, effekter og musik giver os indblik i store oplevelser, sejre, nederlag, liv, død, kærlighed og dagligdag.

Det er et kig ind i de mange facetter af slottets identitet, som skal give publikum en forståelse en den betydning slottet har haft. Sidst men ikke mindst er det fortællingen om slottet som drivkraft for det samfundet, som omgiver det og dets betydning for fællesskabet

Arrangører

Bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus i samarbejde med Det Kongelige Teater, Sønderjyllands Symfoniorkester, Musik Kolding og Milestone Event. Forestillingen er blevet til takket være støtte fra Region Syddanmark, Kulturregion Trekantområdet og Trekantområdets Festuge.

Murenes Minder er en del af Trekantområdets Festuge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *