Kolding Netavis

12 brandkadetter fik eksamensbevis

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Det er nu det 11. hold, der har gennemført brandkadetuddannelsen.

Lørdag fik 12 unge et bevis på, at de har gennemført og bestået uddannelsen som brandkadet.

De gav forældre, søskende og andre pårørende et bevis på deres færdigheder på brandvæsenets øvelsesplads i Gudsø ved Nr. Bjert.

Det er det 11. hold, der har gennemført uddannelsen – og de fleste fortsætter i Ungdomsbrandkorpset.

-Vi har i Kolding Kommune uddannet brandkadetter siden 2016. Formålet var bl.a. at hjælpe nogle af de unge fra 7. – 10. klasse ind i et godt forløb. Nogle har haft forskellige udfordringer. Men i brandkadet-uddannelsen har vi set dem vokse. Få større selvværd. Få færdigheder, der kan redde liv. Og ikke mindst at kunne arbejde sammen som hold, siger formanden for byrådets arbejdsmarkedsudvalg Poul Erik Jensen (S).

Det er arbejdsmarkedsudvalget, der finansierer uddannelse.

-Nogle fra de tidligere hold er kommet videre – og arbejder i dag professionelt som brandmænd. Andre har også fået kig på uddannelsen som ambulanceredder eller fået øje på de muligheder, der er inden for sundhedssektoren. Endelig er der jo også nogle, der satser på at blive politibetjent, tømrer, elektriker osv, fortæller Poul Erik Jensen videre.

12 nye unge er klar til at gå i gang med uddannelsen som brandkadet efter nytår. De fleste unge, der har gennemført uddannelsen fortsætter i Ungdomsbrandkorpset. Det er Ungdomsskolen og brandvæsenet Trekantbrand, der står for uddannelsen.

-Og så er det ellers op til politikerne, at sørge for, at der er afsat de nødvendige penge. Det håber jeg også, at man er parat til i det nye byråd. Det er en god investering. Både for den enkelte unge og for samfundsøkonomien, slutter Poul Erik Jensen.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel